gym708_4

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine,η απώλεια βάρους έχει περισσότερα οφέλη απ΄όσα νομίζαμε. Αν, δηλαδή, απαλλαγείς από τα περιττά κιλά όχι μόνο θα κάνεις καλό στην υγεία σου, αλλά θα βελτιώσεις αρκετά τις επιδόσεις σου στο σεξ.

Για την κλινική μελέτη συμμετείχαν 218 άνδρες και γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος από 22 έως 28.Οι ίδιοι έκοψαν κατά το 1/4 τις θερμίδες που λάμβαναν καθημερινά για δύο χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως με το καιρό βελτιώθηκε η σεξουαλική τους ζωή, δεν είχαν προβλήματα με τον ύπνο τους και είχαν συνεχώς καλή διάθεση.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος άτομα με κανονικό ΔΜΣ αλλά και υπέρβαροι (αλλά όχι παχύσαρκοι) και διαπιστώθηκε πως με την σταδιακή μείωση θερμίδων είχαν τα παραπάνω οφέλη.

Όσοι έχασαν περισσότερο βάρος είχαν περισσότερες σεξουαλικές ορμές, οι διαταραχές στην διάθεσή τους μειώθηκαν σημαντικά, έκαναν ποιοτικό ύπνο και φυσικά ήταν πιο υγιείς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αναπληρωτής καθηγητής Corby Martin στο Κέντρο «Pennington Biomedical Research» ο περιορισμός των θερμίδων στην καθημερινή μας πρόσληψη (πάντα σε συνεννόηση με κάποιον διατροφολόγο) είναι το μυστικό για να είναι κάποιος υγιής και ευτυχισμένος.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.