Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 5 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας -Τα χτενίζετε σίγουρα λάθος

5 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

lampera-mallia-708

Θέλετε να είναι πάντα λαμπερά και απαλά στο άγγιγμα. Γι’ αυτό το λόγο τα προσέχετε σαν τα μάτια σας. Κάνετε μάσκες, βάζετε λάδια και πηγαίνετε στο κομμωτήριο περίπου κάθε μήνα.

Προσέχετε τα μαλλιά σας, όσο περισσότερο μπορείτε, ωστόσο, μερικές φορές τα καταστρέφετε άθελά σας.

Για όμορφα και υγιή μαλλιά προσπαθήστε να αποφεύγετε μία από τις παρακάτω κινήσεις, οι οποίες τα καταστρέφουν.

Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Τα νωπά μαλλιά είναι αρκετά εύθραυστα, οπότε καλό θα ήταν να μην κοιμάστε, χωρίς να τα έχετε στεγνώσει. Η τριβή με το μαξιλάρι φθείρει την τρίχα, ενώ με μια απότομη κίνηση μπορεί να βγουν μερικές τρίχες.

Τα στεγνώνετε όταν είναι τελείως βρεγμένα

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το στέγνωμα των μαλλιών, κατευθείαν μετά το λούσιμο. Οσο πιο βρεγμένα είναι, τόσο πιο εκτεθειμένα είναι στη θερμότητα. Πριν βρεθείτε με το πιστολάκι στο χέρι, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, έστω και για λίγο.

 

Τα χτενίζετε από την κορυφή προς τα κάτω

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, ωστόσο, όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας καλύτερα να ξεκινάτε από κάτω προς τα πάνω με μικρές κινήσεις. Θα τα ξεμπλέξετε, χωρίς να χρειάζεται να γίνεστε πιο «επιθετικές», απ’ όσο πρέπει.

Χρησιμοποιείτε το λάθος conditioner

Εάν η ετικέτα γράφει για ενίσχυση και ενδυνάμωση, τότε το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει πρωτεΐνη. Αν και λίγη πρωτεΐνη κάνει καλό, μια μεγάλη ποσότητα μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου.

Κάνετε αλογοουρές και πλεξούδες πολύ συχνά

Οσο όμορφα και να δείχνουν τα μαλλιά σας με πλεξούδες, μην το παρακάνετε -το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε έχει να κάνει με το μάζεμα των μαλλιών. Η συνέχής… ένταση τα αποδυναμώνει.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2016 at 17:55 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply