SOCCER_ENGLANDΕίναι κάτι που άμα τολμούσες να το ξεστομίσεις τον Αύγουστο που μας πέρασε θα σε περνούσαν για τρελό.

Όμως είναι πλέον πραγματικότητα, στις 2 Μαΐου με την ολοκλήρωση της 36ης αγωνιστικής της Premier League η Λέστερ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Αγγλίας αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία. Έτσι μια ονειρική σεζόν για τη Λέστερ και για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο φτάνει στο τέλος της και αυτή τη φορά έχει… happy end!

Η ομάδα που την περσινή σεζόν σώθηκε από τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να μην κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, όμως η Τσέλσι της έκανε το «δώρο» την επόμενη μέρα αφού υποχρέωσε σε «γκέλα» την Τότεναμ και… έστεψε τις αλεπούδες.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αξίζει και με το παραπάνω αυτό το πρωτάθλημα, αφού σε 36 αγώνες μετράει 22 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, δύο από την Άρσεναλ και μια από τη Λίβερπουλ.

Και οι… πανηγυρισμοί αρχίζουν!

Όπως είναι λογικό η πόλη απόψε θα καεί, αφού οι οπαδοί περίμεναν για αρκετό καιρό την μαθηματική κατάκτηση αυτού του τίτλου, του πρώτου στην ιστορία της ομάδας που μετράει 132 χρόνια ζωής.

Τα βίντεο που ακολουθούν μιλούν από μόνα τους. Στο πρώτο και το δεύτερο οι παίκτες της Λέστερ, που βλέπουν τον αγώνα στο σπίτι του Τζέιμι Βάρντι, ξεσπούν μετά το σφύριγμα της λήξης, ενώ στο τρίτο ίδια αντίδραση έχουν και οι οπαδοί σε μια τοπική pub. Το τέταρτο είναι από τους δρόμους της πόλης, όπου τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει τα κορναρίσματα, ενώ στο πέμπτο δείχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί έξω από το γήπεδο της ομάδας, το στάδιο «Κινγκ Πάουερ», εκεί που λογικά θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι παίκτες της ομάδας.

 

Βάρντι: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, πρωτόγνωρο για μένα. Πέρσι μοχθήσαμε για να σωθούμε και αυτό το Σάββατο θα σηκώσουμε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σκληρή δουλειά κάναμε φέτος όλοι, από τους παίκτες μέχρι το τελευταίο μέλος του σταφ. Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία ενός σπουδαίου συλλόγου και όλοι νιώθουμε προνομιούχοι που ήμασταν μέλη αυτής της ιστορίας. Είναι ακόμη πιο ξεχωριστό ότι τα καταφέραμε με αυτά τα παιδιά. Όλη η σκληρή δουλειά που κάναμε άξιζε τον κόπο για να ζήσουμε αυτή τη στιγμή»

Το ποστ της Λέστερ στο facebook αμέσως μετά την κατάκτηση


Και η Τότεναμ συνεχάρη τη Λέστερ για την κατάτκτηση. Δείγμα μεγάλης ομάδας από τους «πετεινούς».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.