ven708_4

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα της χώρας πρόκειται εφεξής να εργάζονται μόνο δυο ήμερες την εβδομάδα, σε μια ακόμη κίνηση να ξεπεραστεί η σοβαρή ενεργειακή κρίση που πλήττει την χώρα.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Aristobulo Isturiz, ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια μεγάλη ξηρασία, η οποία και έχει μειώσει δραματικά τα επίπεδα του νερού στο κύριο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας, αλλά η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αυτή ευθύνεται λόγω της κακής διαχείριση του προβλήματος αυτού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Αντιπρόεδρος αφορούν περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους του δημόσιου τομέα της Βενεζουέλα.

«Δεν θα υπάρχει καμία εργασία να εκτελείται στο δημόσιο τομέα τις Τετάρτες, τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, εκτός από τις επείγουσες και απαραίτητες εργασίες», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαδούρο, είχε πριν καιρό ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έδινε ρεπό τις Παρασκευές στους δημοσίους υπαλλήλους για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, με τον ίδιο στόχο, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει ικανοποιητικά τα επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος.

«Ζητούμε διεθνή βοήθεια, τεχνική και οικονομική για να επανέλθει η κατάσταση στα φυσιολογικά επίπεδα», είχε δηλώσει. «Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ περιμένουμε τις βροχές να επιστρέψουν» είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει και μια σειρά επιπλέον μέτρων στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την κρίση. Τον Φεβρουάριο, είχε απαιτήσει από τα εμπορικά κέντρα της χώρας να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να παράξουν τη δική τους ενέργεια.

Επίσης, είχε ανακοινώσει τετράωρες διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές κάθε μέρα, ενώ ο Πρόεδρος είχε δημιουργήσει αίσθηση ζητώντας από τις γυναίκες της Βενεζουέλα να σταματήσουν τη χρήση των σεσουάρ για τα μαλλιά, μιας και κατά την γνώμη του είναι ενεργοβόρα και «οι γυναίκες πιο όμορφες χωριά αυτά».

Τα ενεργειακά προβλήματα της χώρας έχουν βαθύνει και την παράλληλη οικονομική κρίση, με πολλούς επιχειρηματίες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα και να ζητούν την παραίτηση Μαδούρο.
iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.