super marketTην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ανακάλεσε η εταιρία Αφοί Καρυπίδης, η οποία έχει

μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ που φτάνει τα 139 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην πλευρά Καρυπίδη και Μαρινόπουλου.

Η αλυσίδα ανήκει στην επιχείρηση Αφοί Καρυπίδη που την είχε εξαγοράσει από τον Αρβανιτίδη πριν από δύο περίπου χρόνια που κινδύνευε να κλείσει εξαιτίας μεγάλων οφειλών προς το ΙΚΑ. Εξαιτίας, αυτών των χρεών κινδύνευε και ο τότε ιδιοκτήτης ακόμα και με φυλάκιση.

Το πρόβλημα με το ΙΚΑ αντιμετωπίστηκε μετά τη μεταβίβαση της εταιρείας από τον Αρβανιτίδη στην Αφοί Καρυπίδη με ρύθμιση η οποία χαρακτηρίστηκε ως χαριστική από μερίδα του Τύπου.

Ο τότε διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος απάντησε πως δεν έκανε καμία χαριστική πράξη, καθώς και ότι η ενέργειά του στόχευε στη διασφάλιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και τη διασφάλιση των 1.400 θέσεων εργασίας. Ομως, τα ίδια χρέη προς το ΙΚΑ, οδηγούν τη Αφοί Καρυπίδη, όπως η ίδια υποστήριζε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης, η οποία και τελικά ανεστάλη.

Με τη μεταβίβαση της αλυσίδας από τον Αρβανιτίδη στην Αφού Καρυπίδη, υπογράφηκε με την Carrefour-Μαρινόπουλος σύμβαση δικαιόχρησης και στα καταστήματα ανέβηκαν τα σήματα της εταιρείας Carrefour-Μαρινίπουλος.

Με τον τρόπο αυτό οι προμηθευτές που είχαν σταματήσει να τροφοδοτούν τον Αρβανιτίδη πείστηκαν ότι πίσω βρισκόταν η αλυσίδα της οικογένειας Μαρινόπουλου και άρχισαν να τροφοδοτούν το σούπερ μάρκετ με προϊόντα.

Μάλιστα, όταν έγινε γνωστή η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 9 η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη σε ανακοίνωσή της διευκρίνιζε πως η υπαγωγή δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθάριζε ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ανάφεραν πως «τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο δικαιόχρησης που είχε υπογράψει η Μαρινόπουλος Α.Ε. τον Μάρτιο του 2014, αφορούσε αρχικά 149 καταστήματα, τα οποία όμως μειώθηκαν σε 141 μετά από κινήσεις αναδιοργάνωσης που έγιναν.

Τότε, η σχετική συμφωνία αφορούσε στο σύνολο του δικτύου των καταστημάτων της Αρβανιτίδης ., το οποίο θα λειτουργούσε υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express και την αποθήκη της Αρβανιτίδηςστη Βέροια να τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour». Τέλος, το συμβόλαιο δικαιόχρησης έληξε στις 13 Φεβρουαρίου 2016.

tribune

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.