tsimpologima-708

Ολοι μα όλοι το κάνουμε. Εκείνο το σοκολατάκι, εκείνο το πατατάκι, εκείνο το μικρό κομματάκι από το μεσημεριανό κοτόπουλο, όλες εκείνες οι μικρές ατασθαλίες, κάνουν το τσιμπολόγημα να συνεχίζεται και να συνεχίζεται…

Δεν σταματάει ποτέ.

Ολο και κάποιο φαγητό ή γλυκό θα δούμε να μας «χαμογελάει» από μακριά και θα βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό μας μέχρι να το φάμε.

Ωστόσο, επειδή το τσιμπολόγημα, συνδυάζεται συνήθως με τροφές, όχι και τόσο υγιεινές, έχει ως αποτέλεσμα να κάνουμε κακό στο οργανισμό μας με τη ζάχαρη και το αλάτι, ενώ ξαφνικά βλέπουμε και τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Για να αποφύγουμε, λοιπόν, το τσιμπολόγημα, υπάρχουν τέσσερις μονάχα συμβουλές, που θα το περιορίσουν.

Εντοπισμός της πείνας

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά του διψάω και του πεινάω. Αυτό κάνει πολλούς να καταφεύγουν στο ψυγείο, αντί στη βρύση για να πιουν νερό. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ποιο είναι αυτό το συναίσθημα. Την ίδια στιγμή, όταν καταλάβουμε πως πεινάμε θα πρέπει να ξέρουμε και πότε να σταματήσουμε να τρώμε. Δηλαδή, το ιδανικό είναι το γεύμα να σταματήσει όταν νιώθουμε πλήρεις και όχι σκασμένοι.

Γεύμα κάθε 4 ώρες

Το να μείνουμε νηστικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνο ωφέλιμο δεν είναι, μιας και όταν αποφασίσουμε να φάμε θα καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού. Το καλύτερο είναι ένα γεύμα κάθε 4 με 5 ώρες. Με αυτό τον τρόπο τα επίπεδα του σακχάρου μένουν σταθερά, όποτε είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσουμε παχυντικές τροφές.

Ποτέ χωρίς πρωινό

Το πρωινό είναι το παν. Με αυτό ξεκινάει ο μεταβολικός ρυθμός, ενώ σας «κρατά» και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Μια πλούσια διατροφή σε φυτικές ίνες, όπως βρώμη, ξηροί καρποί και φρούτα θα ήταν το ιδανικό ξεκίνημα.

Ζήτω οι πρωτεΐνες

Ακριβώς όπως οι φυτικές ίνες, έτσι και οι πρωτεΐνες γεμίζουν τον οργανισμό μας αποτελεσματικά. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να καταφύγουν στο τσιμπολόγημα.
iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.