tom-708_3

Για όσους εργάζονται σκληρά και θέλουν να είναι επιτυχημένοι, ο ύπνος είναι μία πολυτέλεια τόσο σπάνια που την αντιμετωπίζουν σαν θησαυρό.

Έτσι, όταν κάποιοι από αυτούς θέλουν να απολαύσουν έναν βαθύ και ήρεμο ύπνο, απομακρύνουν ό,τι μπορεί να τον διακόψει, ενώ σε μερικές περιπτώσεις παίρνουν μερικά από τα πιο περίεργα μέτρα.

Μερικοί διάσημοι μάλιστα έχουν, ή είχαν, τόσο μυστήριες συνήθειες στον ύπνο τους, που αυτές έφτασαν μέχρι τα Μέσα και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.

Ποιοι είναι αυτοί:

  • Ο Τομ Κρουζ ροχαλίζει τόσο δυνατά που δημιούργησε ειδικό δωμάτιο με ηχομόνωση για να μην ενοχλεί τους γύρω.

  • Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ απολάμβανε μία σιέστα δύο ωρών κάθε μέρα στις 5 το μεσημέρι. Ο Βρετανός ηγέτης ήταν τόσο γνωστός για τις μυστήριες ώρες που κοιμόταν καθώς πολλά βράδια τα περνούσε δουλεύοντας, σε σημείο να του βγάλουν το παρατσούκλι «κουκουβάγια». Όπως λέγεται, λόγω του ακανόνιστου προγράμματος στον ύπνο του είχε καλέσει Συμβούλιο Πολέμου ακόμα και στο μπάνιο του.
  • Η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι χρειάζεται 15 ώρες ύπνου για να της βγει η φωνή πριν μία συναυλία. Η τραγουδίστρια μάλιστα αποκάλυψε ότι κοιμάται μαζί με 20 υγραντήρες μέσα στο δωμάτιό της για να μην ξεραθεί ο λαιμός της.
  • Ο Στίβεν Κινγκ έχει κόλλημα με την κατεύθυνση που δείχνουν τα μαξιλάρια του. «Βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω τα χέρια μου. Γιατί θα πρέπει κανείς να πλύνει τα χέρια του πριν κοιμηθεί; Δεν ξέρω», λέει σύμφωνα με ένα βιβλίο της Lisa Rogak που αναφέρεται στον ίδιο. «Και τα μαξιλάρια υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουν σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ανοιχτή πλευρά της μαξιλαροθήκης υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνει προς την άλλη πλευρά του κρεβατιού. Δεν ξέρω γιατί», λέει ο συγγραφέας.

  • Ο Κάρολος Ντίκενς κοιμόταν κοιτώντας προς το Βορρά για να βελτιώσει την δημιουργικότητά του.
  • Η Μαρίσα Μέγιερ, CEO της Yahoo!, μερικές φορές εργάζεται μέχρι και 130 ώρες την εβδομάδα και έτσι περιμένει τις οικογενειακές διακοπές που κάνει κάθε 4 μήνες για να γεμίσει τις μπαταρίες της.
  • Η Έμιλι Μπροντέ υπέφερε από αϋπνία και μερικές φορές περπατούσε γύρω από το τραπέζι για να κουραστεί και να πέσει για ύπνο.

  • Ο Έμινεμ βάζει αλουμινόχαρτο αντί για χοντρές κουρτίνες στα παράθυρά του για να είναι σίγουρος ότι δεν θα μπει στο δωμάτιό του ούτε μία αχτίδα φωτός. Επίσης ακούει τον λευκό θόρυβο για να ηρεμήσει πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Η Μάρθα Στούαρτ κοιμάται μόλις 4 ώρες κάθε βράδυ επειδή της αρέσει να κάθεται ως αργά το βράδυ για να βλέπει τηλεόραση, αλλά κάθε πρωί πρέπει να ξυπνήσει στις 6:30.
  • Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ακολουθούσε ένα ακραίο πολυφασικό πρόγραμμα ύπνου που ονομάζεται κύκλος του ύπνου Uberman. Πρόκειται για 20 λεπτά ύπνου κάθε τέσσερις ώρες. Αυτό το αντισυμβατικό πρόγραμμα ύπνου μπορεί να έδινε περισσότερο χρόνο για δουλειά στον καλλιτέχνη-εφευρέτη, αλλά σίγουρα τον εμπόδιζε να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμα σχέδια.

  • Ο Μάικλ Φελπς κοιμάται σε δωμάτιο στο οποίο ο αέρας είναι παρόμοιος με εκείνος σε υψόμετρο 8,5 με 9 χιλιάδων ποδιών ώστε το σώμα του να μην δουλεύει σκληρά για να κόκκινα αιμοσφαίρια και να μεταφέρει οξυγόνο στους μύες. Επιπλέον τον βοηθά να βελτιώσει την αντοχή του.
  • Ο Νίκολα Τέσλα δεν κοιμόταν περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα καθώς ακολουθούσε το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα με τον Ντα Βίντσι και ήταν εργασιομανής.

  • Ο Λίντον Τζόνσον ξυπνούσε από τις 6:30 έως τις 7:00, εργαζόταν μέχρι τις 14:00 και στη συνέχεια έκανε ένα μικρό πρόγραμμα γυμναστικής για να είναι στο κρεβάτι για να κοιμηθεί για 30 περίπου λεπτά. Στις 16:00 συνέχεια σηκωνόταν και εργαζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.