isis_tourism-630x400

Η γερμανική εφημερίδα BILD υποστηρίζει σε δημοσίευμά της την Τρίτη ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND, πληροφορήθηκε από τις ιταλικές υπηρεσίες ότι το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει το καλοκαίρι να αιματοκυλίσει παραλίες και τουριστικά θέρετρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, οι Ιταλοί πληροφορήθηκαν τα σχέδια των τρομοκρατών από αξιόπιστη πηγή που βρίσκεται στην Αφρική.

Οι τζιχαντιστές δολοφόνοι έχουν καταστρώσει σχέδια ώστε να υποκρίνονται στους τουρίστες τους πρόσφυγες – πλανόδιους πωλητές που περιφέρονται με αναψυκτικά, καφέδες και αξεσουάρ.

Έτσι θα μπορέσουν να παρεισφρήσουν ανάμεσα στους ανυποψίαστους παραθεριστές και στη συνέχεια με αυτόματα όπλα να ανοίξουν πυρ κατά πάνω τους.

Επίσης η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει σκεφτεί ότι θα μπορούσε να «θάβει» βόμβες στις αμμουδιές, ανάμεσα στις ξαπλώστρες, και απλά να τις ενεργοποιεί.

Πρόκειται για φρικιαστικά σενάρια, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος έχει επιτεθεί μια φορά σε παραλία στην Τυνησία, με 38 τουρίστες νεκρούς, που σημαίνει ότι μπορεί να το ξανακάνει. Και όχι σε μια παραλία αλλά σε πολλές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της BILD οι παραλίες είναι εύκολοι στόχοι και οι περιοχές που κινδυνεύουν να χτυπηθούν είναι οι μεσογειακές ακτές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.



Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που επικαλείται η BILD, δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα είναι μια εντελώς νέα διάσταση στον τρόμο. Οι παραλίες δεν μπορούν να προστατευθούν».

Όπως βλέπετε και στον χάρτη της TELEGRAPH που ακολουθεί, η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με την Ιταλία.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει απειληθεί ποτέ ευθέως από το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι απειλές δεν αφορούν και τις δικές μας παραλίες.

map1

 

tribune

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.