ekuesh1Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Γρεβενών παρουσιάζουν για δεύτερη φορά την έκθεση «Σχολικές μνήμες πενήντα χρόνων, τα εκπαιδευτικά αρχεία αφηγούνται…».

Η έκθεση αναφέρεται σε πέντε παλιότερες δεκαετίες, οι οποίες απεικονίζονται ανάγλυφα μέσα από έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και εφημερίδες. Το υλικό διαρθρωμένο σε 8 ενότητες, με παλαιότερο τεκμήριο σελίδα του βιβλίου «Ειδικού Ελέγχου» του Γυμνασίου του σχολικού έτους 1914-1915 και νεώτερα τεκμήρια διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την εκπαίδευση της τοπικής εφημερίδας « Ο Ζιάκας»,  αφορά στο σύνολο του Νομού και αναφέρεται και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.ekuesh2

Τα τεκμήρια εκτίθενται στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών από 28 Μαρτίου  και είναι επισκέψιμη τις καθημερινές 9:00 π.μ – 2:00 μ.μ.

WP_20160408_016Η έκθεση παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να τη επισκεφτούν και όσοι θα βρεθούν  στην πόλη τις ημέρες του Πάσχα.

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Γρεβενών σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.