apergia-dimosiografosΗ Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας στα Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνει:

  1. Η ΕΣΕΤ παρότι δεν κλήθηκε από την ΠΟΕΣΥ στη σύσκεψη των Σωματείων της Ενημέρωσης της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των μελών της δημοσιογράφων της ελληνικής περιφέρειας, στηρίζει και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία όπως ανακοινώθηκε:

– Στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

– Στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

  1. Σε μια περίοδο που η σιωπή είναι σύμμαχος των εργοδοτών και της κυβέρνησης η απεργία των δημοσιογράφων δεν είναι η καλύτερη μορφή αγώνα. Η δύναμη του δημοσιογράφου είναι η φωνή του και γραφή του. Με την απεργία αυτά τα ακαταμάχητα όπλα τα θέτει παραπόδα! Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση, με την σιωπή των δημοσιογράφων κι άρα χωρίς καμιά κριτική, δημοσιότητα και ενημέρωση, εκτός από το ασφαλιστικό που είναι ζωτικής σημασίας για τον δημοσιογραφικό κλάδο όπως και για όλους τους εργαζόμενους, θα «περάσει» από τη Βουλή και όλα τα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα και τις επιβαρύνσεις για τον κάθε Έλληνα πολίτη.


Το ΔΣ της ΕΣΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.