Δείτε τις εκδηλώσεις
bibl
Ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και την Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών διοργανώνει Γιορτή Βιβλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Αιμιλιανού) το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 11:00 το πρωί.

Η Γιορτή βιβλίου γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου που έχει καθιερωθεί από την UNESCO να γιορτάζεται αυτήν την μέρα που συμπίπτει με τον θάνατο τριών σημαντικών συγγραφέων, του ισπανού Θερβάντες, του βρετανού Σαίξπηρ και του περουβιανού Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα. Στόχος του εορτασμού είναι « να τιμήσουμε τα βιβλία και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνουμε το κοινό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης και να ανανεώσουν τον σεβασμό προς την αναντικατάστατη προσφορά όσων εργάστηκαν για την κοινωνική και την πολιτισμική πρόοδο της ανθρωπότητας».

Ο Δήμος Γρεβενών επιχειρεί να εξακτινώσει το μήνυμα της UNESCO με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

11:00-19:00 Έκθεση Βιβλίων

11:00-19:00 Φουσκωτά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά

17:00-18:00 “Το βιβλίο και η ανάγνωση στην Τρίτη Ηλικία” παρουσίαση – συζήτηση στο ΚΑΠΗ γυναικών του Δήμου Γρεβενών από μαθήτριες του 2ου Λυκείου Γρεβενών

20:00 Προβολή ταινίας “Η Κλέφτρα Βιβλίων” στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης

 

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.