Πίστη και αισιοδοξία στον ΠΑΟ για το 2-1 κόντρα στη Λαμποράλ

tskΗ ΤΣΣΚΑ έκανε το 3-0 νίκες επί του Ερυθρού Αστέρα και είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε νικηφόρα με 78-71 από το Βελιγράδι, στον τρίτο αγώνα της σειράς με τους Σέρβους, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, που θα προκύψει από το ζευγάρι Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα (1-1).
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν από το -10 (55-65 στο 35΄), μείωσαν σε 63-65 στο 37΄, αλλά τρία «κολλητά» τρίποντα των Ρώσων (Κουρμπάνοφ, Χίγκινς, ντε Κολό) έδωσαν τέλος στα όνειρα του Ερυθρού Αστέρα για μείωση της σειράς σε 1-2.

Κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Νάντο ντε Κολό με 20 πόντους, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα, που προδόθηκε απόψε από τα 6.75 (4/18τρ.), προσπάθησε ο Κουίνσι Μίλερ με 15.
Στους 3ους αγώνες της σειράς των πλέι οφ της Euroleague (2015-16), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

3οι ΑΓΩΝΕΣ (18-19/4/2016)

Δευτέρα, 18 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 71-78 (0-3)

*Προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πίστη και αισιοδοξία στον ΠΑΟ για το 2-1 κόντρα στη Λαμποράλ

Πίστη και αισιοδοξία στον ΠΑΟ για το 2-1 κόντρα στη Λαμποράλ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει της 3ης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τη Λαμποράλ Κούτσα το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος υπογράμισε ότι υπάρχει πίστη στα αποδυτήρια για την ανατροπή, αλλά τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος των «πράσινων» είναι να μειώσουν τη σειρά σε 2-1.

Είναι μόνο ένα παιχνίδι» είπε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς και συνέχισε: «Υπάρχει το αυριανό ματς και μετά θα σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Ένα βήμα κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε την ιστορία και τη στατιστική, που σε εσάς αρέσει πολύ. Πρέπει να σκεφτούμε τη δουλειά μας που είναι να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι.

Πρέπει να επιλέξω πολλά πράγματα από το δεύτερο παιχνίδι. Θέλω να ξεχάσω πολλά πράγματα από το πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ματς βγήκαμε έξω πιο δυνατά, για να παλέψουμε, που είναι η μαγική λέξη για μας. Πρέπει να παλέψουμε ξανά, να παίξουμε σκληρά και σε αυτό ποντάρω ότι μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να τους κάνουμε δώρα, όπως κάναμε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια».

Μιλώντας για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια και αν υπάρχει πίστη για την ανατροπή, δήλωσε: «Ασφαλώς έχουν πίστη. Είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτή την υποστήριξη από τον κόσμο. Μας αρέσει να παίζουμε στο γήπεδό μας, τους χρειαζόμαστε και με την ενέργεια που θα μας δώσουν θα μας βοηθήσουν».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε: «Δεν είναι θέμα πως είναι για μένα, αλλά για όλη την ομάδα. Είμαστε στο 2-0. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει στο παιχνίδι της Τρίτης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι της Τρίτης.

Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Δεν θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Είναι πολλά πράγματα. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δεν θα κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να κερδίσουμε».

Για την εμφάνισή του στην δεύτερη αναμέτρηση της σειράς στη Βιτόρια και αν θα πάρει, εφόσον χρειαστεί, το τελευταίο σουτ, είπε: «Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να μην φτάσουμε εκεί».

Μιλώντας για την επιθυμία του να φτάσει στο τελευταίο φάιναλ φορ της καριέρας του και αν του δίνει επιπλέον κίνητρο, δήλωσε: «Δεν υπάρχει ένα τεράστιο “θέλω” μόνο από μένα. Όπως όλη η ομάδα έτσι κι εγώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν θέλει. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά εγώ το θέλω περισσότερο».

Τέλος, απάντησε στην ερώτηση για το αν υπάρχει πίστη στα αποδυτήρια για τη ανατροπή της σειράς και την πρόκριση: «Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, όλη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ ότι όλη η ομάδα καταλαβαίνει ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο. Παίζουμε όντως με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και όλοι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάμε στο φάιναλ φορ. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα».

Ο Αντώνης Φώτσης σχολίασε με τη σειρά του: «Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχουμε άλλη επιλογή, είμαστε πίσω 2-0, όποιος φτάσει στις τρεις προκρίνεται. Τώρα που η σειρά επέστρεψε στην έδρα μας, κοιτάμε να κερδίσουμε πρώτα το παιχνίδι της Τρίτης και μετά βλέπουμε. Χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Έχουμε και το αβαντάζ της έδρας αυτή τη στιγμή, πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να ξεκινήσουμε από αύριο και μετά βλέπουμε. Πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να πολεμήσει γιατί όλοι είδαμε ότι η Λαμποράλ είναι μία ομάδα πολύ μαχητική και βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως αν σε αυτόν τον τομέα φανούμε καλύτεροι θα έχουμε πολλές ελπίδες».

Μιλώντας για τις πιθανές απουσίες της Λαμποράλ (Χάνγκα, Κοσέρ, οι οποίοι ωστόσο ήρθαν στην Αθήνα) και αν αυτές δίνουν πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Εμείς δεν περιμένουμε να μην παίξει κανένας τους για να κερδίσουμε. Κοιτάμε τι κάνει η δική μας ομάδα, πως θα μπορέσουμε εμείς να κερδίσουμε. Είδαμε ότι μπορούμε, δεν περιμένουμε να υπάρξουν ελλείψεις. Κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να καταφέρουμε κάτι καλό».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίστη στην ομάδα για ανατροπή, απάντησε: «Σίγουρα μπορούμε γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και το μόνο που απομένει είναι να μπούμε στο γήπεδο και να το δείξουμε».

Στο ΟΑΚΑ ο Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το «παρών» στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, εν όψει της 3ης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ με την Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού», ο οποίος είχε βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και στους πρώτους δύο αγώνες στη Βιτόρια, βρέθηκε και σήμερα στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να εκφράσει πίστη στους Κυπελλούχους Ελλάδας αρχικά για τη μείωση της σειράς και στη συνέχεια για την ολική ανατροπή και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Τρίτη, 19 Απριλίου

Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 21:15 (0-2)

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ 21:45 (0-2)

Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21:45 (1-1)

4οι ΑΓΩΝΕΣ (20-21/4/2016)

Πέμπτη, 21 Απριλίου

Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 21:15 Αν χρειαστεί

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ 21:45 Αν χρειαστεί

Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21:45

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.