varos_708

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, αποκαλύπτουν ότι όσοι θέλουν να απαλλαγούν οριστικά από τα κιλά πρέπει απλώς να κάνουν δίαιτα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 12 μήνες δίαιτας πριν αλλάξει η χημεία του οργανισμού και μπορέσει να δεχτεί τα νέα κιλά. Οι ορμόνες αυξάνονται και τα κύτταρα αποθηκεύουν περισσότερο λίπος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να επιστρέφουν γρήγορα στο αρχικό τους βάρος.

Η επικεφαλής της έρευνας Signe Sorensen Torekov μιλώντας στην εφημερίδα The Times, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις την πείνα. Είναι σαν ένα ναρκωτικό εναντίον του οποίου μάχεσαι συνεχώς να νικήσεις. Αυτός ο μηχανισμός θα ήταν καταπληκτικός πριν από 50 χρόνια αλλά αυτή την περίοδο, που μπορούμε να καταναλώσουμε όσο φαγητό θέλουμε και όποτε θέλουμε, κι αυτό είναι πρόβλημα. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάτε, αλλά να συνεχίζετε. Αν καταφέρετε να κρατήσετε το βάρος σας σε χαμηλά επίπεδα για ένα χρόνο, τότε θα γίνει πιο εύκολο».


Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπάρχουν τρεις ορμόνες που «ελέγχουν» την πείναι των ανθρώπων και ορίζουν την ποσότητα της τροφής που θα καταναλώσουν. Μετά από τα γεύματα, οι ορμόνες GLP-1 και PYY δίνουν το αίσθημα του κορεσμού αλλά η ορμόνη της πείνας, η Ghrelin, όπως ονομάζεται, εμφανίζεται καθώς αρχίζει η διαδικασία της πέψης.

Αρκετοί είναι εκείνοι που η ισορροπία αυτών των ορμονών είναι σωστή από την φύση τους αλλά στους υπέρβαρους και παχύσαρκους η ορμόνη Ghrelin είναι αυξημένη.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.