iervnymosΈφτασε γύρω στις 8.30 το πρωί στη Λέσβο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος θα

υποδεχθεί αύριο στο νησί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Πάπα Φραγκίσκο.

“Να ευχηθούμε αυτήν την πρωτοβουλία που αναπτύξαμε να την καταφέρουμε να την προωθήσουμε, να κινηθούμε σωστά και πρακτικά με ένα σκοπό. Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας αυτόν τον καιρό να το διεθνοποιήσουμε…Να γίνει πρόβλημα όλων των ανθρώπων”, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξή του.

Ο κ. Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει σήμερα στην Καλλονή το κοινωνικό παντοπωλείο.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του lesvosnews.gr Γιάννης Σινάνης, η υποδοχή του Πάπα θα γίνει αύριο στις 10.20 το πρωί στη Μυτιλήνη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί μαζί με τους κ. Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια, όπου αναμένεται να χαιρετίσουν έναν προς έναν 500 μετανάστες.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με επιμνημόσυνη δέηση στο λιμάνι για τους πρόσφυγες που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου.

Προσευχή Πάπα εν όψει του ταξιδιού στη Λέσβο

Την εκκλησία Santa Maria Maggiore (Aγία Μαρία η Μεγίστη) στη Ρώμη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πάπας Φραγκίσκος για να προσευχηθεί υπέρ της επιτυχίας του αυριανού ταξιδιού του στη Λέσβο.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε κάτω από την εικόνα της Παρθένου Salus populi romani (Σωτηρία του ρωμαϊκού λαού), ζητώντας από την Παναγία να τον προστατέψει.

Σύμφωνα με την παράδοση, την εικόνα ζωγράφισε ο ευαγγελιστής Λουκάς.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Βατικανού, ο Πάπας προσέφερε στην Παρθένο τριαντάφυλλα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, άσπρα και γαλάζια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.