metana

Ένταση σημειώθηκε για άλλη μια φορά στην Ειδομένη όταν μικρή ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχείρησε να πλησιάσει τον φράχτη με την πΓΔΜ και να περάσει στην γειτονική χώρα.

Οι εξαγριωμένοι νεαροί φώναξαν συνθήματα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς της πΓΔΜ, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.



Στην περιοχή έχουν έφτασαν και δύο διμοιρίες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πρόσφυγες από το να πλησιάσουν τον φράχτη.

Την Κυριακή, οι αρχές της πΓΔΜ αντέδρασαν ιδιαίτερα βίαια όταν ομάδα προσφύγων και μεταναστών, υποκινούμενοι από άγνωστους «αλληλέγγυους», προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Όπως έγινε γνωστό, 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Με σπρέι πιπεριού συνελήφθη Γερμανίδα στην Ειδομένη

Και ενώ η Ειδομένη θυμίζει καζάνι που βράζει, η αστυνομία εντείνει τους ελέγχους στον καταυλισμό σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν «αλληλέγγυοι» που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη των εξαθλιωμένων προσφύγων.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία συνέλαβε μια Γερμανίδα στην Ειδομένη που είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού. Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα σε άλλες τέσσερις συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Στον καταυλισμό έφτασε το πρωί και ειδικό κλιμάκιο που διενεργεί ελέγχους σε μικροπωλητές της περιοχής.



έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.