ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ” 2016

dhkebi 11Η εβδομάδα αφιερωμένη στα βιβλία και την ανάγνωση ξεκίνησε με την 1η δράση του προγράμματος “Συλλέγω εμπειρίες” και τις

χαρούμενες φωνές δύο τμημάτων της Ε’ τάξης του 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Αλέξη Μητρόπουλο και Ιωάννη Βουβαλούδη.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους ενημερώθηκαν από τις βιβλιοθηκονόμους για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Ακόμα καθώς το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Με αφορμή το βιβλίο «Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας» η εμψυχώτρια Έλενα Τσιαρσιώτη διάβασε στα παιδιά για τη ζωή του συγγραφέα Αντουάν Ντε Σεντ Εξυπερί, που έγραψε το διάσημο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Μέσα από την προσεκτική ανάγνωση του βιβλίου σημείωσαν σε ένα φύλλο χαρτί τις σημαντικότερες ημερομηνίες της ζωής του Αντουάν αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η καταγραφή αυτή θεωρήθηκε απαραίτητος βοηθός στην προσπάθειά των παιδιών να δημιουργήσουν μια κλίμακα που θα αναπαρίστανε τα στάδια της ζωής του ήρωα. Η κλίμακα συνοδεύτηκε από τις ευφάνταστες ζωγραφιές των μικρών μαθητών που με πολύχρωμα σχέδια, αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο τα γεγονότα και ζωντάνεψαν τις ημερομηνίες.

Τα παιδιά αλλά και οι δάσκαλοι τους απόλαυσαν πραγματικά τη δράση και μας ευχαρίστησαν για την εμπειρία που τους προσφέρθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.