atlΑτλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου είναι οι δύο ομάδες που συμπληρώνουν το ζευγάρι των ημιτελικών

του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχικά η Ατλέτικο με δυο γκολ του Γκριζμάν κέρδισε 2-0 τη Μπαρτσελόνα και πήρε την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Στον άλλο αγώνα η Μπενφίκα προηγήθηκε, όμως το τελικό 2-2 την αφήνει εκτός συνέχειας και στέλνει τη Μπάγερν Μονάχου στην επόμενη φάση.
Ας δούμε αναλυτικά…

Ατλέτικο Μαδριτης – Μπαρτσελόνα 2-0

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βρει τον τρόπο να «μπλοκάρει» την Μπαρτσελόνα και σήμερα προκρίθηκε εις βάρος των Καταλανών στους ημιτελικούς του Champions League.

Με σκόρερ τον Αντουάν Γκριζμάν στο 36΄ και το 88΄ (πεναλτι), οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 2-0 στο… καυτό «Βιθέντε Καλντερόν» και πήραν την πρόκριση ανατρέποντας το 1-2 της Βαρκελόνης.

Πολύ καλύτερη η Ατλέτικο, «φάντασμα» η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Μέσι «εξαφανισμένο» και στους δύο προημιτελικούς. Το γκολ του Γκριζμάν στο 36΄ με κεφαλιά από τέλεια σέντρα του Σαούλ, έδωσε την ευκαιρία στην «Ατλέτι» να διαχειριστεί το ματς όπως ήθελε.

Ηταν πιο επικίνδυνη, είχε και δοκάρι με τον Σαούλ στο 53΄ και κατάφερε για δεύτερο ματς να βραχυκυκλώσει την κατά πολλούς καλύτερη ομάδα του πλανήτη, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο «Καμπ Νου» πριν αποβληθεί ο Φερνάντο Τόρες.

Στο 87΄ κέρδισε πέναλτι όταν ο Ινιέστα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή για να… περισώσει ό,τι μπορούσε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αντουάν Γκριζμάν έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα από τη «βούλα» και σφράγιζε τον θρίαμβο. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ σε χέρι του Γκοντίν, παρότι η παράβαση ήταν οριακά μέσα στην περιοχή. Αδικημένη σ΄αυτή τη φάση η Μπαρτσελόνα, δίκαια όμως έμεινε εκτός συνέχεια.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η «Μπάρτσα» έχει αποκλειστεί μόνο δύο φορές σε προημιτελική φάση. Η μία το 2014, η άλλη φέτος. Αμφότερες από τη σπουδαία Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι

Κίτρινες: Γκοντίν, Κόκε – Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα, Αρντά Τουράν

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (74΄ Πάρτεϊ), Φερνάντες (90+3΄ Σάβιτς), Γκριζμάν (90΄ Κορέα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64΄ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.



Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Παρούσα στους ημιτελικούς του Champions League για 5η διαδοχική χρονιά θα είναι η Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε ισόπαλη στην Πορτογαλία με τη Μπενφίκα (2-2) και σε συνδυασμό με το νικηφόρο 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο Μόναχο προκρίθηκε άνετα στην τετράδα της διοργάνωσης, όντας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα.

Οι «αετοί» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου (ανέτοιμος) και με τον Ανδρέα Σάμαρη στον πάγκο σε όλο το 90λεπτο, προηγήθηκαν στο 27΄ με τον Ραούλ Χιμένες, αλλά οι Βαυαροί «απάντησαν» γρήγορα με τον Βιδάλ (38΄).

Το ενδιαφέρον του παιχνιδιού έπαψε να υφίσταται οριστικά από το 52ο λεπτό, όταν ο Μίλερ έδωσε προβάδισμα στη Μπάγερν και ταυτόχρονα την έστειλε στους ημιτελικούς. Οι «αετοί» πάντως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76΄ με τον Ταλίσκα και «αποχαιρέτησαν» τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι».

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Καρσελά, Αλμέιδα – Μαρτίνεθ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουϊ Βιτόρια): Έντερσον, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελοφ, Ελισέου (88΄ Γιόβιτς), Φέισα, Σάντσες, Σάλβιο (68΄ Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58΄ Γκουέδες), Χιμένες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (90΄+2 Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Λαμ, Αλόνσο (90΄ Μπερνάτ), Βιδάλ, Μίλερ (84΄ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις για τους προημιτελικούς:

ΤΡΙΤΗ
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-0  (2-2)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 3-0 (0-2)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2 (0-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2-0 (1-2)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.