Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ρουβίκωνας»
proto thema
Στόχος κουκουλοφόρων έγινε, για μια ακόμα φορά, η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ», το πρωί της Παρασκευής.

Η ώρα ήταν 10:52, όταν έξι μηχανάκια έφτασαν κομβόι έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας, η οποία φαίνεται πως αποτελεί στόχο για τα συνεχιζόμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της.

Φορώντας κράνη και κουκούλες, τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά στοιχεία έδωσαν συνέχεια στις επίσημες απειλές που δέχεται η εφημερίδα. Με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές, οι κρανοφόροι χτύπησαν συντονισμένα το κτίριο σε τρία διαφορετικά σημεία.

Πρώτα στην κεντρική είσοδο, όπως θα δείτε στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, όπου δύο άντρες έσπασαν την τζαμαρία. Παράλληλα, τρεις άλλοι κουκουλοφόροι διέλυσαν στην κυριολεξία ένα λευκό αυτοκίνητο στο πάρκινγκ έξω από το κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα. Τζάμια, καθρέφτες και μπροστινό καπό έγιναν θρύψαλα από την καταστροφική τους μανία, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο.

Τέλος, μια τρίτη ομάδα πέταξε πέτρες και μπογιές στα παράθυρα του ισογείου και του πρώτου ορόφου, κάνοντας την επίθεσή της από τη δεξιά πρόσοψη του κτιρίου.

Λίγο πριν αποχωρήσουν σαν… κύριοι, οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες συνέχισαν να πετούν πέτρες και μπογιές, ενώ έσπασαν ένα ακόμη αυτοκίνητο…

Ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα»

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia, η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.ά., ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το Κουαρτέτο.

Δείτε βίντεο: H επίθεση των κουκουλοφόρων στο Πρώτο Θέμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.