mardas-708-nikos_libertas-sooc_0

Στο Google βρήκε η κυβέρνηση την εισήγηση, που θα καταθέσει σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας, για τους επενδυτές-πρόσφυγες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες», δήλωσε στο Mega, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες».

«Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, υπάρχει αυτό το υποσύνολο (σ.σ.: των εύπορων προσφύγων). Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες», προσέθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και πως δεν είναι μία σκέψη που κατατέθηκε στη λογική το;y «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».



Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να δώσει χρήματα στη χώρα για να ενσωματωθεί και να κάνει επενδύσεις, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς», είπε.

Σχετικά με τον υπάρχοντα νόμο, διευκρίνισε πως αυτός αναφέρεται στις κατοικίες, δηλώνοντας πως «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες», παραδεχθείς, ωστόσο, πως τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και πως αυτός όντως μίλησε για πρόσφυγες.

Παράλληλα, μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως δεν μετάνιωσε για τα όσα είπε σχετικά με τους πρόσφυγες-επενδυτές, παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

«Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στον βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί», δήλωσε.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.