krasi λρασι ampeli αμπελι
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Γραφείο Αμπελουργίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, σύμφωνα με την ΥΑ 1012/21063/18-02-2016(ΦΕΚ 485/28-02-16) του ΥΠΑΑΤ  «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016»

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr <ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ> ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση  από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Απριλίου του 2016. (Όταν δεν υπάρχει ήδη εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ γίνεται νέα εγγραφή).

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ταυτότητα, εκκαθαριστικό, τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια). Επίσης στην αίτηση προσδιορίζεται το μέγεθος σε στρέμματα, η τοποθεσία της έκτασης καθώς και οι συντεταγμένες των κορυφών του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια. (Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και στo τηλέφωνο 2462353105 (κ. Μαυρίδη Μανώλη).

Ο Δ/ντης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Νικόλαος Τάκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.