TRIKALAΤουλάχιστον 14 πούλμαν με 700 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν το

μεσημέρι της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό προσωρινούς χώρους φιλοξενίας στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και σε κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη.

Σε «Φρούριο» στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στο χώρο που παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος Τρικκαίων στο αναψυκτήριο του «Φρουρίου» της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για 122 πρόσφυγες, οι περισσότερες οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, που αναχώρησαν το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσουν άλλοι 70.

Οι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και τους εθελοντές οι οποίοι και τους τακτοποίησαν στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου. Το πόσες μέρες θα μείνουν στα Τρίκαλα είναι άγνωστο, αν η διαβεβαίωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι ότι θα παραμείνουν στα Τρίκαλα το πολύ μια εβδομάδα και μετά θα μεταφερθούν, μόλις τελειώσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο στρατόπεδο που βρίσκεται μεταξύ Κουτσόχερου και Μάνδρας στο νομό Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στην επιχείρηση μεταφοράς συντονίστηκαν με επιτυχία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ με μέριμνα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συμπληρώθηκαν όλες οι ανάγκες των δομών σε απαραίτητα είδη (υπνόσακοι, τρόφιμα κ.λπ.).

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας, ομάδες προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι – αρκετοί από παράνομους διακινητές – σε διάφορα σημεία (βενζινάδικα κ.λπ.) κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα φτάσει στις στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» μεταφέροντας 476 μετανάστες και πρόσφυγες από τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 215 άτομα από τη Μυτιλήνη, 138 από τη Χίο και 123 από τη Σάμο.

To πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά άλλα δύο πλοία μεταφέροντας συνολικά 762 μετανάστες και πρόσφυγες.



iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.