sarapoba

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό από την είδηση ότι η κορυφαία τενίστρια Μαρία Σαράποβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium, σε δείγμα που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η τενίστρια, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ομολογώντας ότι λάμβανε τη συγκεκριμένη ουσία, που απαγορεύτηκε από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, από το 2006.

Όπως ανέφερε η Σαράποβα, τον Δεκέμβριο του 2015 έλαβε επιστολή από την WADA, στην οποία αναφέρονταν οι αλλαγές που επρόκειτο να ισχύσουν από το 2016, η ίδια όμως επέλεξε να την αγνοήσει και να συνεχίσει να λαμβάνει την ουσία Meldonium, που είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η τενίστρια απολογήθηκε στους εκατομμύρια θαυμαστές της, εκφράζοντας την ελπίδα να μην τελειώσει έτσι άδοξα η καριέρα της, και τονίζοντας ότι θα ήθελε μία δεύτερη ευκαιρία.

“Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου”, ανέφερε η Σαράποβα και πρόσθεσε πως αν ήθελε να ανακοινώσει την απόσυρσή της από το άθλημα, “ποτέ δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί”.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.