albaniantv.29.2.708

Την κυριολεκτική έννοια της γυμνής αλήθειας αποφάσισε να επιστρατεύσει ένα κανάλι στην Αλβανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Ετσι, οι παρουσιάστριες ειδήσεων είναι τόπλες. Φορούν ανοιχτά σακάκια και τίποτα κάτω από αυτά, είναι νεαρής ηλικίας και όμορφες. Αυτές έχουν αναλάβει να παρουσιάζουν τις ειδήσεις στο Zjarr TV. Από πέρυσι, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το κανάλι, ολοένα κερδίζει έδαφος στην τηλεθέαση, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη.

«Στην Αλβανία, όπου οι ειδήσεις χειραγωγούνται από τις πολιτικές δυνάμεις, το κοινό ήθελε ένα μέσο που θα παρουσίαζε τις πληροφορίες όπως είναι, γυμνές», εξηγεί ο Ισμέτ Ντρίστι στο AFP. «Δεν πουλάμε σεξ. Αναπαράγουμε τις ειδήσεις όπως είναι. Πρόκειται για κάτι συμβολικό, αλλά ταυτόχρονα φέρνει και δημοσιότητα», παραδέχθηκε ο ιδιοκτήτης του καναλιού, ο οποίος σχεδιάζει να εισάγει και δελτία ειδήσεων στα αγγλικά και τα γαλλικά, με το ίδιο μοντέλο της γυμνής αλήθειας.

Η Γκρέτα Χοξχάι, μία από τις τόπλες παρουσιάστριες των ειδήσεων, παραδέχεται ότι αυτό βοήθησε την καριέρα της. «Δούλεψα σκληρά για πέντε χρόνια στην τοπική τηλεόραση και κανείς δεν με πρόσεξε», εξομολογείται η 24χρονη. «Δεν μετανιώνω. Μέσα σε τρεις μήνες έγινα σταρ», προσθέτει.

Βέβαια, φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι στην καθημερινή ζωή της ντύνεται όπως και όλες οι άλλες συνομήλικές της. Το ημίγυμνο στιλ είναι μόνο για την τηλεόραση, διευκρινίζει η 24χρονη που σπουδάζει νομικά και ψυχολογία.

Πάντως, το ανοιχτό σακάκι, χωρίς να φορά τίποτα από κάτω, πέρα από φήμη της έφερε και προτάσεις. Ηδη της έχουν ζητήσει να πάει στο Σίδνεϊ, για ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας, με απολαβές 3.280 ευρώ την εβδομάδα, αρκεί να συνεχίζει να παρουσιάζει τις ειδήσεις τόπλες. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα δεχθεί την πρόταση.

Πριν από εκείνη, στην ίδια θέση ήταν η Ενκι Μπρακάι. Η 21χρονη φοιτήτρια και τα γυμνά της δελτία ειδήσεων έγιναν viral στα Βαλκάνια, ενώ με αυτά ασχολήθηκαν και τα διεθνή ΜΜΕ. Επίσημα, αποχώρησε από το σταθμό γιατί δεν την ικανοποιούσε ο μισθός της. Ομως, σύμφωνα με συναδέλφους της, το έκανε επειδή έκλεισε δουλειά ως μοντέλο σε περιοδικό μόδας.

Το Zjarr TV δεν είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο οι παρουσιάστριες δεν φορούν όλα τους τα ρούχα. Στη Βενεζουέλα για παράδειγμα, η παρουσιάστρια σε διαδικτυακό κανάλι γδύθηκε πέρυσι για να πανηγυρίσει την επιτυχία της χώρας της στο Κόπα Αμέρικα. Ομως, στην Αλβανία- μία χώρα με κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό- η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις στα social media.

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν εξωφρενικό, άλλοι απαράδεκτο ή αηδιαστικά σεξιστικό. Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από φεμινιστικές οργανώσεις ή δημοσιογραφικές ενώσεις. Η Χοξχάι δηλώνει ότι δεν την επηρεάζουν τέτοιες αντιδράσεις. «Είχα το κουράγιο να το κάνω και τώρα είμαι σταρ», επιμένει.


 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.