sumvoules-gynaikes-douleia-708

Στο «this is a mans world» των επιχειρήσεων έρχεται

να απαντήσει η Χίθερ Ζίνζακ, η οποία δουλεύει σε διευθυντική θέση στον χώρο της τεχνολογίας, και δείχνει στις γυναίκες τον τρόπο να επιβιώσουν σε μια ανδροκρατούμενη δουλειά.

«Η πρώτη μου δουλειά μετά το κολέγιο, ήθελε να κάθομαι σε μία αίθουσα συνεδριάσεων με πέντε άνδρες, για περίπου 80 ώρες την εβδομάδα. Η δουλειά μου συνεχίστηκε μέχρι που ήμουν η μόνη γυναίκα στην ομάδα μάνατζμεντ», λέει η Χίθερ.

Ας δούμε τι έχει να συμβουλεύσει τις γυναίκες, που θέλουν να πετύχουν στην εργασία τους, ακόμα κι αν αυτή είναι γεμάτη από άνδρες, που δεν τρελαίνονται με την ιδέα να έχουν επικεφαλής ένα θηλυκό.



Είναι ΟΚ να σας αποκαλούν με ποικίλους τρόπους

Δείξετε μου μια επιτυχημένη γυναίκα και σας εγγυώμαι πως υπάρχει ένας τουλάχιστον άνθρωπος που την αποκαλεί σκ@@@α. Ναι, γιατί οι άνδρες διευθυντές είναι «σκληροί», ενώ οι γυναίκες χαρακτηρίζονται ποικιλοτρόπως. Η Σάφρα Κατζ, πρόεδρος της Oracle, μου είχε πει κάποτε: «Η δουλειά σου είναι πολύ καλή. Ποιος νοιάζεται, αν κάποιος άνδρας εκεί έξω σκέφτεται πως είσαι πολύ σκληρή».

Το να είσαι ελκυστική είναι καλό, να βασίζεσαι στην σεξουαλικότητά σου είναι κακό

Είναι αποδεδειγμένο πως τα ελκυστικά άτομα (άνδρες και γυναίκες) έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Το να δείχνετε όμορφοι είναι κάτι το θετικό, το να το εκμεταλλεύεστε ή να το επιδεικνύεται λανθασμένα, όχι.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, στην εταιρεία Fortune 500, μια από τις διευθύντριες ήταν γνωστή για τα προκλητικά της ρούχα και τα ειδύλλια στο γραφείο. Κανείς ποτέ δεν μίλησε για τις επιτυχίες της, αν και ήταν πολλές, παρά μόνο για το σώμα της. Κρατήστε, λοιπόν, τα σέξι ρούχα, μακριά από το γραφείο.

Εργαστείτε για ένα υποστηρικτικό αφεντικό

Βρείτε έναν ανώτερο που δεν έχει θέμα με την «γυναίκα» και τις εργασιακές της φιλοδοξίες. Συνήθως, ένα τέτοιο αφεντικό είναι μια άλλη γυναίκα. Σήμερα, εργάζομαι για τον Τζος Τζέιμς, CEO της Domo, ο οποίος είναι εξαιρετικός και καταλαβαίνει τις τρελές ώρες εργασίας μιας start up επιχείρησης σε συνδυασμό με τρία μικρά παιδιά στο σπίτι.

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.