ghpedo, γηπεδοΗ απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά να μην υπάρξει φέτος Κυπελλούχος, ο οποίος θα

κερδίσει αυτόματα μια θέση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης χρονιάς, αλλάζει τον χάρτη του Europa Legue για τη σεζόν 2016-2017.

Το Κύπελλο δεν θα ολοκληρωθεί φέτος και η Ελλάδα δεν θα αναδείξει Κυπελλούχο. Αυτό σημαίνει πως οι 5 ομάδες που θα μπουν στη διαδικασία των πλέι-οφ θα αποκτήσουν όλες ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν ενώ σε μια πολύ πιο απλή ανάγνωση, οι θέσεις για τα προκριματικά του Europa League θα σχηματιστούν σαν να είχε κατακτήσει το Κυπελλο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλισμένη θέση στο Champions League.

Αναλυτικά

Η Ελλάδα λοιπόν την επόμενη περίοδο θα εκπροσωπηθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από 5 ομάδες. Δύο από αυτές στα προκριματικά του Champions League και οι άλλες τρεις στα προκριματικά του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής, θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκτός και αν ο κάτοχος του φετινού Champions League και αυτός του Europa League, εξασφαλίσουν μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Η πρώτη ομάδα των πλέι-οφ θα πάει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League αλλά στο γκρουπ των μη πρωταθλητών. Η 2η και η 3η ομάδα θα ξεκινήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αυτός που ουσιαστικά είναι ο μεγάλος χαμένος, είναι ο Ατρόμητος καθώς έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε για ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου, μιας και δεν προλαβαίνει να μπει στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.