kyr-mistotakis-708

Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Κεντρικό σύνθημά του το «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» και βασικές αρχές του η διαφάνεια, ο σεβασμός στον φορολογούμενο, αλλά και η ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

«Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε επίσης το «επιθετικό» πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της.

«Η ΝΔ ανήκει στα μέλη της. Θέλουμε χορηγίες αλλά θέλουμε και να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου τα μέλη θα μπορούν να συνεισφέρουν στο κόμμα μικρά ποσά» τόνισε παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα www.nd.gr/donate όπου θα μπορούν τα μέλη να στηρίζουν οικονομικά τη ΝΔ με απόλυτη «διαφάνεια».



«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο. Μέλη και φίλοι χρηματοδοτούν το κόμμα. Ζητούμε την άποψη των μελών για τις πολιτικές αποφάσεις. Η οικονομική πολιτκή χαράσσεται με διαφάνεια και λογοδοσία και τα μέλη και οι φίλοι αξιολογούν το κόμμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται τις ιδιωτικές χορηγίες αν γίνονται με διαφάνεια.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και να μην επιβαρύνουμε τον έλληνα φορολογούμενο. Εύχομαι το παράδειγμα της ΝΔ να το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα. Τα κόμματα είναι πυλώνες του δημοκρατικού μας συστήματος. Η απαξίωσή τους υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος και προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο χρηματοδότησης του κόμματος» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το σχέδιο για οικονομική εξυγίανση της ΝΔ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.