prostasia 4
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΖΕΠ.

Παρούσα η κοινωνία των πολιτών, εθελοντές και φορείς που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης με τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην περιοχή.

Κατά το χαιρετισμό του στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης έκλεισε οριστικά το θέμα της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών απο τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Δυτική Μακεδονία, λέγοντας κατηγορηματικά ότι “η Σχολή Πυροσβεστών που μπαίνει πρώτη φορά στα μηχανογραφικά θα λειτουργήσει στην Πτολεμαίδα”. Ο Θ. Καρυπίδης, μάλιστα, συνδέοντας τα όσα ακούστηκαν τελευταία για την έδρα της σχολής με τη διαχείριση κρίσεων που είναι και το αντικείμενο του σεμιναρίου τόνισε ότι “η Περιφέρεια δεν ομιλεί γιατί διαχειρίζεται την κρίση… Ήταν τόσο μεγάλα τα επιχειρήματα, με τη δική σας προσπάθεια, και τόση η δουλειά που έγινε σιωπηρά όλο αυτό το διάστημα που κανείς δεν μπορούσε να τα ανατρέψει” και κατέληξε απευθυνόμενος στο κοινό “το δίκιο είναι μαζί μας, γιατί εργάζεσετε για το δίκιο, εκπέμπετε αλληλεγγύη, κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα μπροστά σε αυτό που κάνετε εσείς”.

Απο την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας έδωσε έμφαση στη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην πολιτική προστασία και στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά “η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει μεγάλη σημασία στην πολιτική προστασία και την αυτοπροστασία. Ξεκινάμε μαθήματα σεμιναριακού επιπέδου, έτσι ώστε όλοι μαζί σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών να έχουμε ένα υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έκανε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Κώστας Τσανακτσίδης, ενώ οι εισηγητές παρουσίασαν σύντομα τις ενότητες που θα αναπτυχθούν.

Δείτε εικόνες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.