Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τοπ 10: Σε αυτές τις δουλειές γίνονται οι περισσότεροι γάμοι μεταξύ συναδέλφων

28 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

sed708

Η εφημερίδα «Washington Post»  ανέλυσε στοιχεία από την τελευταία απογραφή στις ΗΠΑ με σκοπό να βρει ποια είναι τα top επαγγέλματα, στα οποία οι εργαζόμενοι παντρεύονται μεταξύ τους.

Αν, λοιπόν, κάνετε κάτι από τα παρακάτω, τότε είναι πολύ πιθανό το άτομο που θα παντρευτείτε να κάνει την ίδια δουλειά με εσάς.

Η μελέτη έδειξε πως ανάμεσα όσοι ασχολούνται με την γεωργία είναι πιο πιθανό να συνδυάσουν την «διασκέδαση» με την δουλειά.Μάλιστα κτηνίατροι, γεωπόνοι, βιολόγοι και αγρότες παντρεύονται άτομα με το ίδιο εργασιακό περιβάλλον κατά 27% περισσότερο από τους άλλους.

Στην κορυφή της λίστα βρίσκονται, επίσης, γιατροί (κυρίως χειρούργοι), όσοι δουλεύουν σε εταιρίες με τυχερά παιχνίδια, φυσικοθεραπευτές και οι υπεύθυνοι ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερες πιθανότητες να παντρευτούν δύο άτομα που να έχουν το ίδιο επάγγελμα, έχουν τα εξής:

  1. Εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα (27%)
  2. Γιατροί, χειρούργοι (25%)
  3. Εργαζόμενοι σε καζίνο (21%)
  4. Αγρότες, κτηνοτρόφοι (20%
  5. Ξενοδοχειακοί υπάλληλοι (18%)
  6. Εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (17%)
  7. Δικηγόροι, δικαστές (17%)
  8. Οφθαλμίατροι (17%)
  9. Εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης (17%)
  10. Γυμναστές, αθλητές (16%)

O Δρ. Mike McNulty, ψυχολόγος και σχεσιολόγος, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενα, καθώς όσοι κάνουν κάτι από τα παραπάνω έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες, οπότε το να γνωρίσεις κάποιον από τον χώρο εργασίας σου είναι μία λογική λύση στην αναζήτηση συντρόφου.
«Καθένας από τους εργαζόμενους έχει έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής και γι΄αυτό όταν κάποιος αδυνατεί να συμβαδίσει με κάποιον που δουλεύει ένα «φυσιολογικό οκτάωρο», τότε ψάχνει κάποιον με παρόμοιο πρόγραμμα», σχολιάζει ο McNulty.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έρευνα μελετήθηκαν περίπου 500 επαγγέλματα, ενώ δεν λήφθηκαν υπόψιν οι γάμοι ίδιου φύλου.

 

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2016 at 17:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply