Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Spiegel: Ελληνική χρεοκοπία τον Μάρτιο; -Δυσκολίες της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των χρεών της

27 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

akropoli.27.2.708

Εν μέσω της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης, το Spiegel επαναφέρει στη διεθνή επικαιρότητα και την ανησυχία του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.Σύμφωνα με το Spiegel, το Ταμείο επιμένει στις ελληνικές υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων και μπλοκάρει την έκθεση αξιολόγησης που εκκρεμεί εδώ και καιρό, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο τρίτο πακέτο διάσωσης. «Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2016 at 19:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply