anterlΜέχρι τα πρώτα λεπτά της παράτασης κράτησε το όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στις

16 καλύτερες ομάδες του Europa League. Το «χρυσό» γκολ του Φορτούνη στο 29′ με πέναλτι οδήγησε την αναμέτρηση

με την Αντερλεχτ στο έξτρα ημίωρο, αλλά εκεί οι Πειραιώτες ξέμειναν από δυνάμεις.

Οι Βέλγοι αντίθετα «χτύπησαν» στην κόντρα με δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ στο 103′ και στο 112′ και έτσι έφυγαν όχι απλά με την πρόκριση, αλλά και με μία σπουδαία νίκη (1-2) από το Καραϊσκάκη.

Με την τετράδα που ολοκλήρωσε τον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο, παρουσιάστηκε επιθετικά ο Ολυμπιακός. Φορτούνης, Πουλίδο, Ιντέγε και Ντουρμάζ η αρχική επιλογή του Μάρκο Σίλβα, ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο. Στην αμυντική διάταξη των «ερυθρολεύκων» ήταν οι Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία και Ελαμπντελαουί.

Σε διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Προτό να έχει το ρόλο του σωτήρα. Στο 8ο λεπτό, ο γκολκίπερ των Βέλγων είπε όχι στο πλασέ του Ιντέγε ο οποίος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντουρμάζ έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον Πορτό, όμως και σε αυτήν την περίπτωση ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης, ο 33χρονος Προτό απέκρουσε με εκτίναξη το μακρινό βολέ του Ντουρμάζ κρατώντας και σε αυτήν την περίπτωση το μηδέν για την εστία του. Στο 16`, το κόρνερ του Φορτούνη πέρασε χωρίς να μπορέσουν οι Ντα Κόστα και Καμπιάσο να βρουν σωστά την μπάλα.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Συγκεκριμένα στο 29ο λεπτό, ο διαιτητής Χάντερ, συμβουλευόμενος και τον βοηθό του, υπέδειξε (λανθασμένα) πέναλτι σε χέρι του Μποτζί (σ.σ. η μπάλα χτύπησε στο γόνατο και στη συνέχεια στο πρόσωπο του Σενεγαλέζου μέσου. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Φορτούνης, ο οποίος και άνοιξε το σκορ (1-0) για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ανεξάρτητα της συγκεκριμένης απόφασης ήταν από το πρώτο λεπτό το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι, για πρώτη φορά στο ματς, έκαναν αισθητή την παρουσία στο 37ο λεπτό όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Τζούρισιτς πέρασε αρκετά μέτρα εκτός, ενώ στο 44` ο Ντα Κόστα έκοψε την κεφαλιά του Μποντζί από κοντινή απόσταση μετά από φάουλ των Βέλγων. Το ματς ολοκληρώθηκε ανορθόδοξα, με τον διαιτητή Χάντερ να μην επιτρέπει την εκτέλεση κόρνερ που είχε κερδίσει η Άντερλεχτ, αφού δευτερόλεπτα πριν συμπληρώθηκε το ένα λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Βέλγοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα με τον Μπούτνερ να δέχεται την κίτρινη κάρτα.

Ο Ντουρμάζ με την έναρξη του β` ημιχρόνου τραυματίστηκε (πιθανότατα θλάση στους προσαγωγούς) και στη θέση του μπήκε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Οι Βέλγοι στο 51ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα, όμως το σουτ του Μποτζί απέκρουσε σταθερά ο Ρομπέρτο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα , όμως παρά την εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας από τους Ντομίνγκεζ και Πουλίδο, ο τελευταίος δεν μπόρεσε με αριστερό πλασέ να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Προτό με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από αριστερό δοκάρι.

Στο 57ο λεπτό ο διαιτητής Χάντερ χαρίστηκε στον Μποτία που θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο φάουλ πάνω στον Τζούρισιτς (ο Σέρβος μέσος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ). Αντ` αυτού του έδειξε την κίτρινη κάρτα, ενώ ο Μπούτνερ που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ από μακρινή θέση δεν δυσκόλεψε τον Ρομπέρτο. Στο 59ο λεπτό ο Φορτούνης από καλή θέση δεν πρόλαβε να σουτάρει μέσα από την περιοχή με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των Βέλγων να διώξουν σε κόρνερ.

Παρά την ευκαιρία του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός, έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο σε εκείνο το χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά τρεις φορές σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 63` σουτ του Τζούρισιτς έδιωξε ο Ρομπέρτο, νέο σουτ του Μπούτνερ έδιωξε και πάλι ο Ισπανός γκολκίπερ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα θα πρέπει να καρδιοχτύπησε όταν είδε τον Ναχάρ να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του με κοντινό σουτ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού στο «καυτό» δίλεπτο της Άντερλεχτ ήταν το σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 77ο λεπτό που απέκρουσε ο Προτό, για να έρθει η μεγάλη φάση της Άντερλεχτ στο 89ο λεπτό. Σε ένα από τα πολλά γεμίσματα στην εστία των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ομάρ φάνηκε να ελέγχει την μπάλα όμως αυτή κατέληξε στον αμαρκάριστο Ασαεμπόνγκ. Ο Γκανέζος μέσος πλάσαρε τον Ρομπέρτο από πλάγια θέση όμως ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε με εντυπωσιακή έξοδο σώζωντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 3ο λεπτό (από τα συνολικά έξι λεπτά) των καθυστερήσεων ο Προτό είπε «όχι» στο σουτ με καλές προϋποθέσεις του Σεμπά, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιντέγε (σ.σ. μέχρι εκείνο το σημείο ήταν φάντασμα του εαυτού του, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα) δεν μπόρεσε από κοντά με κεφαλιά να κάνει κάτι καλό, ενώ στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων ο Φορτούνης και πάλι ήταν άστοχος με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του έξτρα χρόνου, ο διαιτητής Χάντερ δεν είδε πέναλτι στο πεντακάθαρο τράβηγμα του Μποτία από τον Ντεντόνκερ, για να έρθει η απόλυτη ψυχρολουσία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο στο 103ο λεπτό. Από τα συνεχόμενα παιδαριώδη λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ασαεμπόνγκ, ο οποίος με περίτεχνο τρόπο πέρασε την μπάλα από το… μάτι της βελόνας, στέλνοντάς της στα δίχτυα του Ρομπέρτο (1-1).

Νέο μακρινό ευθύβολο σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες, με την έναρξη του β` ημιχρόνου, απέκρουσε και πάλι ο Προτό, για να έρθει και το δεύτερο γκολ της Άντερλεχτ στο 112ο λεπτό. Από λάθος του Ζντιέλαρ στο κέντρο του γηπέδου, οι Βέλγοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Ασαεμπόνγκ με υποδειγματικό πλασέ παραβίασε και πάλι την εστία του Ρομπέρτο (1-2). Η «μάχη» είχε χαθεί οριστικά… Και ο αποκλεισμός δεν είναι το μόνο κακό, αφού από το 2017 ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στον Champions League από τον γ` προκριματικό γύρο.

Διαιτητής: Άρνολντ Χάντερ (Β. Ιρλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Μαζουακού, Μποτία, Τσόρι Ντονίνγκες – Μποτζί, Μπούτνερ, Ντεντόνκερ, Ναχάρ, Ασαεμπόνγκ, Μπατζί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα):
Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Ντα Κόστα, Μποτία, Καμπιάσο (67` Ζντιέλαρ), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (50` Τσόρι Ντομίνγκες), Πουλίδο (83` Σεμπά), Ιντέγιε.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Χάσι):
Προτό, Ντεσάχτ, Μποτζί, Ναχάρ, Μπατζί, Πρατ, Τζούρισιτς (81` Σουάρες), Ασαεμπόνγκ, Μπούτνερ (91` Νουϊτινκ), Ντεντόνκερ (97` Ντεφούρ), Οκάκα.

 

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.