Ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να συνεχίσουν τον διάλογο για να βρεθούν λύσεις αλλά και προκειμένου οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές «που δεν στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου»

τσιπραΣυνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στους αγρότες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να συνεχίσουν τον διάλογο για να βρεθούν λύσεις αλλά και προκειμένου οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές «που δεν στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου».

«Αν δεν κινητοποιήσουμε την οικονομία, δεν βγαίνουμε από την κρίση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ζήτησε επίσης να βρεθούν δίκαιες και εφαρμόσιμες λύσεις και να αποφευχθούν τα όποια πολιτικά παιχνίδια. Όπως εξήγησε, η δίκαιη κατανομή των βαρών προϋπόθεση και για την κινητοποίηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με πέντε αιτήματα στη συνάντηση οι αγρότες

Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό: Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ.Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα:

Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και προχθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά. Από τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι δύο εκπρόσωποι: O Mόσχος Δημήτρης (Άργος Ορεστικό) και Διαμάντω Κριτικού (Αντίγωνο)

Τα αιτήματα αυτά είναι:

– Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

– Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

– Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

– Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

– Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.