Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μύδροι από τον αγρότη που φιλοξένησε τον Τσίπρα στην καρότσα του: Έδωσε τις χειρότερες υποσχέσεις

25 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

ImageHandler (1)

«Αν κάτσεις μαζί του για τσίπουρα, πουλάει στο διάολο λιβάνι» είπε ο Γιάννης Βάγγος – «Το μόνο που τον νοιάζει είναι η εικόνα του επειδή είμαστε στους δρόμους»

«Ήρθε ατσαλάκωτος, αλλά έλα που έχει μυαλό 1.500 ετών».

Αυτό παρατήρησε ο Γιάννης Βάγγος, ο αγρότης που φιλοξένησε στην καρότσα του στις προηγούμενες αγροτικές κίνητοποιήσεις τον σημερινό πρωθυπουργό, για τον Αλέξη Τσίπραμιλώντας στο «ΌΛΑ Πρώτη Φορά» και τον Θέμο Αναστασιάδη.

«Τις χειρότερες υποσχέσεις τις έδωσε ο Τσίπρας. Αν κάτσεις μαζί του για τσίπουρα πουλάει στο διάολο λιβάνι» συμπλήρωσε ο αγρότης από τη Βοιωτία.

Μιλώντας για τις προηγούμενες δύο φορές που τον συνάντησε ο κ. Βάγγος είπε: Η πρώτη ήταν το 2008 επί Συνασπισμού. Ήταν ένας άνθρωπος αστός, απόμακρος οχι της τάξης μας. Έβλεπες την απόσταση. Ήρθε ξανά το 2013 μαζί με έναν βουλευτή. Είχα το αγροτικό, ανεβαίνει πάνω για να τον ακούμε. Μας είπε “13% φορολογία αίσχος, 6% τουλάχιστον”, “αφορολόγητο το πετρελαίο”. Ήταν νέος άνθρωπος δεν τον τσεκάρε κανείς. Ο κάμπος έγινε όλος ΣΥΡΙΖΑ».

«Και έρχεται τώρα και λέει: όχι 13%, 26% η φορολογία συν την προκαταβολή 100%, 52%. Τι να παζαρέψεις;» αναρωτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής.

Σε ερώτηση για το τι συνέβη στην περιβόητη συνάντηση στο Μαξίμου ο Γιάννης Βάγγος υποστηρίζει ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν μας ήθελε. Το μόνο που τον νοιάζει είναι γιατί εμείς βγαίνουμε και του χαλάμε την εικόνα. Αν δεν μας έπαιζαν τα κανάλια ούτε που θα μας συναντούσε».

«Ήταν μια καμπή. Αν είχε ένα όραμα για τους αγρότες, είχαμε πάει με καλή διάθεση να το παλέψουμε. Να έχεις τη δουλειά και τα προβλήματα σου και να έχεις απέναντι τους ανθρώπους να αερολογούν, δεν γίνεται. Δεν είχαν καμία ιδέα. Άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει δεν μπορεί να καταλάβει πως βγαίνει το μεροκάματο» δήλωσε οργισμένος ο αγρότης από τα μπλόκα της Βοιωτίας.Ακόμα πιο οργισμένος εμφανίστηκε για τις συνέπειες από την ατάκα του Γιάνη Βαρουφάκη «αγάπη έκλεισα τις τράπεζες» περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που ακολούθησε την 26η Ιουνίου: Φοβηθήκαμε ότι κανείς δεν θα μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση. Οι Αλβανοί δεν ερχόντουσαν στα χωράφια γιατί δεν δέχονται βερεσέ και σαν αποτέλεσμα από 400 κιλά βαμβάκι βγάλαμε 70.

«Όταν πέφτει πείνα στην επαρχία, οι άνθρωποι κρύβονται γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας. Τώρα όλος ο κάμπος σπάρθηκε στάρια που δεν θέλου πολλά έξοδα και νερά στη λογική “να πάω παραπίσω να πεθάνω του χρόνου”».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «είναι η πρώτη χρονιά που ο κόσμος λέει ότι αν δεν είχαμε τους αγρότες θα μας έσφαζε η κυβέρνηση».

protothema

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016 at 17:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply