Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία

katharΑπλήρωτες επί 7 μήνες είναι οι καθαρίστριες που προσέλαβαν στο υπουργείο Εργασίας! Τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σύμβολο» δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων, δουλεύουν αναγκαστικά και με σιωπηρή ανοχή, χωρίς μισθό, από την ημέρα που προσελήφθησαν μέχρι και σήμερα!

Το θέμα αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Και δεν είναι μόνο ότι οι γυναίκες αυτές δεν παίρνουν ούτε καν έναντι από τους μισθούς των 600 και 750 ευρώ, αλλά και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες πρόσληψής τους και να μην μπορούν να πληρωθούν ακόμη και όταν λήξουν οι συμβάσεις τους!

Είναι ίσως η μοναδική φορά στα χρονικά του υπουργείου Εργασίας που ως «εργοδότης» αφήνει απλήρωτο το προσωπικό που προσέλαβε από τον Σεπτέμβριο του 2015 με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να καθαρίζει τα γραφεία των υπαλλήλων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Πριν τις προσλάβει είχαν κανονικό μισθό, ενώ με εργοδότη το Δημόσιο δεν πληρώνονται!

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες (όχι οι μόνιμες που μετά την απομάκρυνσή τους επαναπροσλήφθηκαν), αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.