olΑνοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης Πέμπτης (25/2) άφησαν Άντερλεχτ και Ολυμπιακός.

Οι Βέλγοι με το τέρμα του Κάρα στο 68ο λεπτό επικράτησαν 1-0 της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «32» του Europa League που διεξήχθη στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για να βρεθούν μπροστά στο σκορ, όμως το πλασέ του Ιντέγε σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Προντό, ενώ δέχθηκαν το γκολ από τραγικό λάθος του εξαιρετικού κατά τα άλλα Ρομπέρτο.

Χωρίς τον μεγάλο άτυχο, Δημήτρη Σιόβα, αλλά παρουσία 2.000 οπαδών του, παρατάχθηκε στο Constant Vanden Stock ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ζντιέλαρ να ξεκινάει στην 11άδα, τα… χρειάστηκαν στο 6ο λεπτό όταν ο Τζούρισιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Ντουρμάζ, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο.

Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όμως το σουτ του Ιντέγε πέρασε δίπλα από την εστία του Προτό. Η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς ήταν στο 9ο λεπτό. Σε αντεπίθεση, ο Ντουρμάζ πάσαρε τον επερχόμενο Ιντέγε, το πλασέ του οποίου αν και έγινε σε κενή εστία, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Προτό.

Η Άντερλεχτ αφυπνίστηκε και πέρασε στην επίθεση, όμως ο Ρομπέρτο σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι». Στο 17` ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκλεισε περίτεχνα το πεδίο στον Οκάκα, ενώ στο 23`, το παράλληλα γύρισμα του Τζούριστς, βρήκε στη σωστή θέση τον Ρομπέρτο που απομάκρυνε πριν κινδυνέψει ακόμη περισσότερο η εστία του.

Η ομάδα του Σίλβα μπήκε απειλητικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65ο λεπτό έχασε τρεις ευκαιρίες για να μπορέσει να ανοίξει το σκορ. Στο 47` η μπάλα από το σουτ του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ, στο 55`, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ ο Προντό έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα, ενώ στο 64` ο πορτιέρο των Βέλγων έκοψε τον Ιντέγε πριν γίνει απειλητικός για την εστία του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, από εκτέλεση κόρνερ, ο -μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαιρετικός- Ρομπέρτο πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και ο Κάρα με γυριστό σουτ στην κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο Ολυμπιακός έχει να διαμαρτύρεται για τη φάση του 77ου λεπτού, όταν ο βοηθός διαιτητή ανέκοψε (λανθασμένα) με οφσάιντ τον Φορτούνη που καλυπτόταν οριακά.

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες: Ντεφούρ, Ντεσάχτ – Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Χάσι):
Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89` Νόιτινγκ), Ντεφούρ, Μπατζί, Τζούρισιτς (74` Τίλεμανς), Ατσεαμπόνκγ, Πρατ, Οκάκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα):
Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69` Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81` Πουλίδο), Ντουρμάζ (84` Τσόρι), Ιντέγε.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.