stubborn-708

Αν το παιδί σας δεν ακούει και κάνει του κεφαλιού του, χαλαρώστε. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι το καλύτερο εφόδιο για τη ζωή του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία.

Η έρευνα που διεξήχθη σε βρετανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημοσιεύθηκε στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, έδειξε πως τα παιδιά με πολύ ισχυρό χαρακτήρα, τα επίμονα, τα ξεροκέφαλα και τα ανυπάκουα, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στην ενήλικη ζωή τους, ειδικά στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαν την έρευνα αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ένας άνθρωπος φύσει επίμονος μπορεί να παλέψει πιο σκληρά για να επιβάλλει τη θέση του σε σχέση με έναν άλλο πιο συγκαταβατικό.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές εξηγούν στο επιστημονικό δημοσίευμα:



«Μπορούμε να συμπεράνουμε πως οι φοιτητές που είχαν υψηλό σκορ στην κλίμακα της επιμονής μπορούν να κερδίσουν μεγαλύτερο εισόδημα διότι έχουν την τάση να είναι πιο απαιτητικοί στις κρίσιμες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια διαπραγμάτευση μισθού ή αύξησης. Το ίδιο φαίνεται πιθανό να συμβεί και με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν χαμηλό σκορ στην κλίμακα της συγκαταβατικότητας».

«Μια άλλη εξήγηση μπορεί να είναι το γεγονός ότι άτομα τα οποία επιδεικνύουν ριζοσπαστισμό και ανυπακοή στους γονείς τους επίσης έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους και άρα στις μηνιαίες αποδοχές τους».

Οι έρευνες βασίστηκαν σε στοιχεία 745 μαθητών που πήγαν στην πρώτη τάξη του σχολείου το 1968 στο Λουξεμβούργο. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους μαθητές αυτούς από τότε μέχρι σήμερα, σε όλη την σχολική, φοιτητική και επαγγελματική τους ζωή.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που δείχνει η συγκεκριμένη έρευνα και αυτό είναι ανησυχητικό:

«Τα ανυπάκουα παιδιά μάλλον θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα στην ζωή τους από τα υπάκουα. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι αυτό θα το καταφέρουν αποκλειστικά με ηθικούς τρόπους.

»Για παράδειγμα σχετική έρευνα έδειξε πως χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι, ή υπάλληλοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με το εισόδημά τους και δείχνουν αγάπη προς τα χρήματα, δεν διστάζουν να επιδείξουν ανήθικη ή αποκλίνουσα συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο».

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.