Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχονται οι μπαταρίες υδρογόνου – Θα δίνουν… εβδομαδιαία ζωή στα smartphone

14 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

smartphones_1

Τα smartphones μπορεί να έχουν πολλά θετικά, όμως από μπαταρία… πάσχουν. Το μόνιμο πρόβλημα των έξυπνων συσκευών ωστόσο, υπολογίζεται πως αρκετά σύντομα θα λυθεί.

Η λύση, που έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν σχεδόν όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, φαίνεται πως δόθηκε κατ’ αρχήν από την Intelligent Energy, που μάλιστα υπέγραψε συμφωνία με μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Οι νέες μπαταρίες, χρησιμοποιώντας σαφώς διαφορετική τεχνολογία από τις τωρινές, θα μπορούν να διαρκούν έως και μια εβδομάδα.

Η νέα τεχνική που χρησιμοποιεί η Intelligent Energy, συμπεριλαμβάνει μια πολύ μικρής διάστασης κυψέλη υδρογόνου. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται πως είναι και αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν δημιουργεί παρά ελάχιστους ρύπους. Οι μπαταρίες μέσα από την καύση του υδρογόνου καταφέρνουν να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια. Από αυτήν την διαδικασία όμως δεν δημιουργείται κάποιο ρυπογόνο υποπροϊόν.Η λειτουργία αυτών των μπαταριών δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των συνηθισμένων. Αντί να αποθηκεύει ενέργεια, η μπαταρία υδρογόνου παράγει συνεχώς ενέργεια μέσα από ηλεκτροχημικές μετατροπές. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται και η μεγάλη διάρκεια της.

Παράλληλα με αυτό, το μέγεθος των νέων μπαταριών θα είναι πολύ μικρό, πιθανότατα ακόμα μικρότερο από αυτές που έχουν τα σημερινά smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε design και… διάρκεια ζωής. Θα έχει και τα δύο σε ένα.

Αναμένεται να δούμε πότε αυτή η νέα τεχνολογία θα εφοδιάσει τα smartphones, ξεφορτώνοντας τα από το μόνιμο πρόβλημα τους.

 

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2016 at 19:57 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply