busΜπορεί το εισιτήριο να αυξήθηκε κατά 20 λεπτά του ευρώ, όμως με αυτό έχει 20 επιπλέον λεπτά της ώρας να… σκυλοβαρεθείς. Όχι αν ακολουθήσεις αυτές τις δέκα συμβουλές.

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να βρίσκεσαι στο λεωφορείο και να είσαι στα πρόθυρα του λήθαργου; Ειδικά αν έχεις την ατυχία να πρέπει να πάρεις μια διαδημοτική γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος της η κατάσταση μπορεί να είναι αφόρητη. Χρόνος χαμένος; Ίσως και όχι… και μπορεί το εισιτήριο των λεωφορείων να έπιασε ταβάνι, επιστρέφοντας στο 1,40€, η νέα του τιμή όμως συνοδεύεται από 20 επιπλέον λεπτά της ώρας διάρκεια ανά δρομολόγιο. Μην καθίσεις άπραγος στη γωνιά σου. Βρες δέκα έξυπνες ασχολίες να γεμίσεις το χρόνο σου, την ώρα που πηγαίνεις ή επιστρέφεις από τον προορισμό σου.


1. Μάθε μια καινούρια γλώσσα

Το ήξερες πως μπορείς να βρεις εφαρμογές για το κινητό που θα σε βοηθήσουν να μάθεις από την αρχή ή καλύτερα μια ξένη γλώσσα; Είτε δωρεάν, είτε με κάποια επιβάρυνση, μπορεί ο χρόνος στο λεωφορείο να σε “μορφώσει” εποικοδομητικά και να σε βοηθήσει να πάρεις το “πάνω χέρι” σε μια γλώσσα που πάντα ήθελες να γνωρίζεις. Καλό είναι βέβαια το κομμάτι του linguaphone να το παραλείψεις, γιατί κινδυνεύεις να τραβήξεις τα απορημένα βλέμματα των συνεπιβατών σου.

2. Βγάλε το παλιό Game Boy από το μπαούλο

Εντάξει, μπορείς να παίξεις κάποιο βιντεοπαιχνίδι στο έξυπνο κινητό σου, όμως ποτέ και τίποτα δεν θα είναι τόσο απολαυστικό όσο το αθάνατο κλασικό Game Boy. Πάρε από την αρχή τις περιπέτειες του Super Mario, βρες τα αγαπημένα σου παιχνίδια και θυμήσου πως ήταν τότε που φυσούσες την κασέτα για να την… πάρει το μηχάνημα και να ξεκινήσεις το παιχνίδι.

3. Φτιάξε το πλάνο της ημέρας

Έχεις παρατηρήσει πως συνέχεια παραπονούμαστε πως δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε όλα όσα θέλουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας; Κι αν το μυστικό είναι να εκμεταλλευθείς το λεγόμενο “νεκρό χρόνο” για να προγραμματισθείς; Πόση ώρα διαρκεί το δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν; 20′ λεπτά, μία ώρα; Είναι υπεραρκετός χρόνος για σημειώσεις όλα όσα θέλεις να κάνεις, να φτιάξεις τη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή να βάλεις υπενθύμιση για κάποιο ραντεβού που δεν θέλεις να ξεχάσεις.

4. Παρακολούθησε μια διάλεξη

Τώρα θα σκεφτείς, “αν θέλω να κοιμηθώ, παρακολουθώ και τον απέναντι κύριο με το γκρι παλτό που λαγοκοιμάται”. Σκέψου το όμως κι αλλιώς. Υπάρχουν πολλά θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σου, πεδία γνώσεων που θα ήθελες να εξερευνήσεις, από το απέραντο διάστημα, μέχρι τον τρόπο που εξελίσσεται η μηχανική στα αγαπημένα σου αυτοκίνητα. Μπορείς να δεις σεμινάρια σε real time για την αρχαία φιλοσοφία ή να μάθεις περισσότερα για τα αγαπημένα σου κατοικίδια και τον τρόπο που μπορείς να αποκτήσεις τον δικό σου κήπο.

5. Διάβασε ένα βιβλίο

Αν και νομίζω πως αυτή η ενασχόληση είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σε μετρό και λεωφορεία μετά τη μουσική, πάντα ένα βιβλίο θα σε βοηθήσει να περάσει δημιουργικά η ώρα. Άσε που με αυτό τον τρόπο, δεν θα έρθει ξανά εκείνη η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς πως το τελευταίο βιβλίο που διάβασες ήταν πέρσι το καλοκαίρι, όταν ήσουν διακοπές.

6. Προσπάθησε να λύσεις το μυστήριο του κύβου του Rubiκ

Δεν είναι εκνευριστικό που ορισμένοι άνθρωποι σου τρίβουν στα μούτρα πως παίζουν “στα δάχτυλα” το διάσημο αυτό παιχνίδι δεξιοτήτων, ενώ εσύ δεν έχεις ακόμη κατορθώσει να βάλεις σε σειρά τα κουτάκια, ώστε να έχεις ένα χρώμα σε κάθε επιφάνεια του κύβου; Βάλε το σπαστικό κουτάκι στην τσάντα σου και δοκίμασε να λύσεις το “γόρδιο δεσμό” (όχι με την αλεξάνδρεια μέθοδο, δηλαδή να το σπάσεις), απασχολούμενος περισσότερο μαζί του.

7. Βάλε τα ακουστικά σου και αναζήτησε νέα τραγούδια

Κατέβασε το Spotify στον υπολογιστή σου και δοκίμασε να ακούσεις νέα τραγούδια και νέες κυκλοφορίες. Καλά τα αγαπημένα σου, αλλά ως πότε θα ακούς την ίδια λίστα ξανά και ξανά; Ανακάλυψε τις έτοιμες λίστες των υπόλοιπων χρηστών και δοκίμασε νέα ακούσματα για να περάσει… η ώρα.

8. Πάρε τηλέφωνο όλους εκείνους που αμελείς

Να λοιπόν που οι ενοχές που νιώθεις κάθε φορά που κάποιος φίλος σου λέει “που χάθηκες ρε αδερφέ;” έχουν τις ρίζες του σε όλο εκείνο το χαμένο χρόνο που θα μπορούσες πολύ άνετα να χρησιμοποιήσεις για να μιλήσεις μαζί του. Βγάλε το κινητό, τσέκαρε  τις επαφές και βρες όλους εκείνους που ήθελες να συναντήσεις από καιρό, αλλά ποτέ δεν έβρισκες το χρόνο.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.