3333Ανάλαβε δράση, για ένα καλύτερο διαδίκτυο! είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει το σχολείο μας ως πρεσβευτής του Saferinternet.gr και πολλαπλασιαστής του συνθήματος αυτού για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου:

Γι’αυτό το σκοπό ετοιμάσαμε για όλους εσάς μια ενημερωτική παρουσίαση που περιλαμβάνει ενημερωτικά βίντεο (από το saferinternet.gr) με μικρές ιστορίες – περιστατικά που πιθανόν όλοι σας να βιώσατε χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, θεατρικά και τραγούδι.
Ποιοί δούλεψαν για όλα αυτά: φυσικά οι μαθητές του σχολείου μας και συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές της έκτης τάξης, όπου

  • αρχικά στο εργαστήρι της πληροφορικής δημιούργησαν ιστορίες με τη μορφή κόμικχρησιμοποιώντας διαδικτυακά λογισμικά δημιουργίας κόμικ (toondoo.com),
  • στη συνέχεια ετοίμασαν δύο θεατρικά «Δαμάζοντας το Διαδίκτυο» (από μαθητές του ΣΤ2) και «Χρυσοί κανόνες για ασφαλή πλοήγηση» (από μαθητές του ΣΤ1)
  • και τέλος, αφού η ποιήτρια του σχολείου μας – μαθήτρια του ΣΤ1 – Σοφία Ασλανίδου έγραψε τρία ποιήματα για την ασφαλή χρήση διαδικτύου,…σκεφτήκαμε να μελοποιήσουμε ένα από αυτά και να το κάνουμε τραγούδι που θα το τραγουδήσουμε όλοι μαζί στο τέλος της εκδήλωσης!

Επιμέλεια εκδήλωσης : Καρανάτσιου Σπυριδούλα, καθ. Πληροφορικής ΠΕ19,
με τη βοήθεια του μουσικολόγου Λάμπρου Κέμου και της Θεατρολόγου Αμαλίας Τριανταφύλλου
Λοιπόν,…είστε όλοι καλεσμένοι!
Δείτε την πρόσκληση:

Πρόσκληση Saferinternet2016
4dim-greven.gresch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.