αγροτεσΤην απόφαση να αποκλείσουν επ’ αόριστον εθνικές οδούς αλλά και παραδρόμους, τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια πήραν οι αγρότες, στη συνέλευσή τους στη Νίκαια. Επίσης, αποφάσισαν να μεταφέρουν τον αγώνα τους στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι του 95% των μπλόκων (68 τον αριθμό) οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας αποφάσισαν ομόφωνα τη μαζική κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση να μην συμμετάσχουν οι αγρότες στη διακομματική επιτροπή της Βουλής, την Τρίτη, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση στην Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Τα αιτήματά τους

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

  • Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
  • Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
  • Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Κλείνουν τα Τέμπη ξανά το απόγευμα

Παράλληλα, οι αγρότες, από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.

Σήμερα, Τέμπτη θα κλείσουν ξανά από τις 6 το απόγευμα, ενώ κλειστοί επ’ αόριστον παραμένουν οι κόμβοι στη Νίκαια, τα Μάλγαρα, την Ανθήλη, τον Ισθμό Κορίνθου και τα διόδια Νεστάνης, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Κλειστό παραμένει και το τελωνείο των Κήπων, εκείνο της Εξοχής έκλεισε ξανά από τις 3 το μεσημέρι και της Δοϊράνης θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Διακεκομμένοι, αλλά πολύωροι, είναι οι αποκλεισμοί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.