ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΤΣΙΔΗΣ Αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας,

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας πλήρη επίγνωση των καθηκόντων και των υποχρεώσεών μου, που απορρέουν από το ν. 3852/10 (Καλλικράτης) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θεωρώντας την εξωστρέφεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκφράζεται και με την απευθείας διαδικτυακή μετάδοση, καθώς και την άμεση και πλήρη ενημέρωσή σας αυτονόητη και δεδομένη, σας γνωρίζω τα παρακάτω για την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της 31ης Ιανουαρίου 2016:

H εν λόγω Συνεδρίαση, με ενημέρωση 15 ημερών κατά τον “Καλλικράτη”, αφορούσε τον απολογισμό πεπραγμένων, της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη, της Εκτελεστικής Επιτροπής (τέσσερις χωρικοί και έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες), του Εκτελεστικού Γραμματέα και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε θέμα στον Περιφερειάρχη σειράς των ομιλητών, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Αντιπεριφερειαρχών,  ζητώντας οι Επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν μετά τον Περιφερειάρχη και πριν τους Αντιπεριφερειάρχες, δηλαδή πριν την ολοκλήρωση του απολογισμού. Η πρότασή του, όμως , μετά από 20λεπτη συζήτηση, δεν έγινε αποδεκτή.

Οι αντικρουόμενες απόψεις, τέθηκαν σε ψηφοφορία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Πρόεδρο, με υπερψήφιση, ως αυτονόητη, την ολοκλήρωση του απολογισμού και στη συνέχεια την τοποθέτηση των Επικεφαλής.

Η απόφαση της πλειοψηφίας δεν έγινε αποδεκτή από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, η οποία παρέμεινε στην αίθουσα, μέχρι την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, οπότε και αποχώρησε, με την παράταξη “Ελπίδα” να ακολουθεί.

Mετά το αφιέρωμα στην 20η επέτειο των “Ιμίων”, στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους αγρότες στα μπλόκα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, την ανεργία σε πρωταθλητισμό και μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σε καμία περίπτωση το διαδικαστικό θέμα της σειράς των τοποθετήσεων, σε πλήρη αντιδιαστολή και με το αυτονόητο, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει μείζον και κυρίαρχο θέμα εντάσεων και συμπεριφορών, που μόνο απορία, προβληματισμό και σίγουρα αγανάκτηση προκαλούν.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου, ως Πρόεδρος του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού, του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένδειξη απόλυτου σεβασμού, σας ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ, για την ένταση που δημιουργήθηκε στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, χωρίς τη δική μου πρωτοβουλία και σας δηλώνω, πως δεν θα πάψω να σας υπηρετώ με πλήρη διαφάνεια, μη αποδεχόμενος κατηγορίες “ελλείμματος δημοκρατίας, κιτρινισμού και μεγάλων ατοπημάτων”, μη υποκύπτοντας σε απειλές “μην ανοίξω το στόμα μου”, αρνούμενος να αποδεχτώ κατάφωρες παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αυθαίρετες και συνεχείς τοποθετήσεις, χωρίς την άδεια του Προέδρου.

Με τη  πεποίθηση πως ο Λαός της Δυτικής Μακεδονίας αντιλαμβάνεται ποιοι αποσταθεροποιούν συστηματικά την καλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω τον υπερπαραταξιακό και ενοποιητικό μου ρόλο, που θα συντείνει στη λήψη αποφάσεων για το κοινό καλό και την προκοπή του Λαού της Δυτικής Μακεδονίας.


          Με εκτίμηση,

                                                   Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

                                                                     Δυτικής Μακεδονίας

                                                                     Γεώργιος Κωτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.