αααΑυτή τη χρονιά βάλτε στόχο προορισμούς που θα σας ανοίξουν νέες προοπτικές, θα σας κάνουν να εκτιμήσετε περισσότερο τον πλανήτη και τη φύση και θα σας αφήσουν έντονες και όμορφες εμπειρίες.

Μερικά ταξίδια είναι ιδιαίτερα, λόγω της χρονικής στιγμής που πραγματοποιούνται (π.χ. μήνας του μέλιτος, πενταήμερη). Άλλα έχουν σημασία γιατί μας χαρίζουν την ανάμνηση της πρώτης φοράς (πρώτη φορά στο εξωτερικό, πρώτη φορά σε αεροπλάνο, πρώτη φορά πεζοπορία). Κάποια, είναι ξεχωριστά γιατί γίνονται την ώρα της αλλαγής. Αν ψάχνετε κι εσείς κάτι διαφορετικό στη ζωή σας και ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα αλλιώς, ίσως κάποιο από τα παρακάτω ταξίδια βοηθήσει και ανοίξει την πόρτα στην αλλαγή.



Ντράκενσμπεργκ, Νότια Αφρική

Αν το Ντράκενσμπεργκ είχε το δικό του κανάλι στο Instagram, κάθε φωτογραφία του θα συνοδευόταν από το hashtag #nofilter. Το απόκοσμο τοπίο του που συνοδεύει την ονομασία του (Βουνά των Δράκων) σίγουρα δεν χρειάζεται ψηφιακή βοήθεια για να κερδίσει τις εντυπώσεις, με τους τραχείς γκρεμούς, τους απότομους λόφους, τις χιονισμένες βουνοκορφές και το σκηνικό που θα αγαπούσε ο Peter Jackson για τις ταινίες του. Οι άνθρωποι θαυμάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τη μυστικιστική ατμόσφαιρα των βουνών, στα οποία «κρύβεται»τέχνη σε σπηλιές και καταφύγια σε όλη την περιοχή, μετρώντας έως και 4 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης. Αν είστε δεινός ορειβάτης, τότε σίγουρα θα μπορέσετε να τη θαυμάσετε από κοντά, ενώ οι υπόλοιποι θα βρουν διάφορα σημεία σε πιο βατά μονοπάτια. Εκεί, πάντως, βρίσκεται συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη συλλογή τέχνης σε πετρώματα της Αφρικής, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο πώς οι πρόγονοί μας απολάμβαναν τη ζωή και τη φύση.

Κιότο, Ιαπωνία

Τα γρήγορα τρένα και οι φωτισμένοι με LED φώτα δρόμοι παίρνουν ρόλο… κομπάρσου στο Κιότο, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα της παγόδας και των ναών, όπου η τελετή του τσαγιού μπορεί να κρατήσει ώρες και το παραδοσιακό στοιχείο συγκλονίζει. Οι επισκέπτες αναλογίζονται τα μυστήρια της ζωής καθώς περπατούν στο Μονοπάτι του Φιλόσοφου, το οποίο περνά κάτω από κερασιές και βρίσκεται κοντά σε ναούς, ενώ δεν λείπει και οδιαλογισμός σε ναούς Ζεν όπως ο Shunkoin. Στο ναό αυτό θα βρείτε ξενώνες και συχνές συζητήσεις στα αγγλικά για το ζεν και τη φιλοσοφία, χωρίς να ανησυχείτε ότι έχετε αποκοπεί από τον έξω κόσμο –ένας από τους καλόγερους, μάλιστα, είναι πολύ δραστήριος στο twitter!

Κωνσταντινούπολη

Μπορεί η Τουρκία να βρίσκεται σε μια δύσκολη «γειτονιά», περιτριγυρισμένη από χώρες που δίνουν μάχες, η Κωνσταντινούπολη, όμως, αποτελεί μια αισιόδοξη νότα, ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα. Εκεί, το παρελθόν με την Αγιά Σοφιά και τα ανάκτορα συναντά το παρόν στη ζωντανή και δραστήρια πλατεία Ταξίμ, ενώ το Μπλε Τζαμί καλωσορίζει τους επισκέπτες με μια πιο «ζεστή» εικόνα του Ισλάμ. Στην Πόλη, η σύγχρονη αρχιτεκτονική και τέχνη συμβιώνει με την ιστορική της πλευρά κι όλα αυτά συνδυάζονται με έντονη νυχτερινή ζωή και σύγχρονη, γευστική κουζίνα, «μπλέκοντας» εντέχνως την Ανατολή και τη Δύση.

Μπαγκάν, Μιανμάρ

Χίλια χρόνια πίσω, η πόλη αυτή κυβερνούσε ένα νοτιοανατολικό, ασιατικό βασίλειο που έδειχνε τα πλούτη του χτίζοντας 10 χιλιάδες βουδιστικούς ναούς κατά μήκος του ποταμού Ιραουάντι. Σήμερα, έχουν απομείνει περισσότεροι από 2 χιλιάδες. Σε αντίθεση με την Καμπότζη, όπου τεράστια γκρουπ καταφτάνουν για να εξερευνήσουν το ναό Άνγκορ Βατ, η Μπαγκάν παραμένει μια ήρεμη εμπειρία, όπου οι ντόπιοι με τις ανάλογες ενδυμασίες δείχνουν τα αξιοθέατα στους τουρίστες. Στη δύση του ήλιου, πολλοί τουρίστες ανεβαίνουν στις οροφές των ναών, για να δουν τον ουρανό να φωτίζεται με εκατοντάδες φώτα και χρώματα. Εκεί δεν θα βρείτε μεγάλα ξενοδοχεία και resort, αλλά σίγουρα το ταξίδι σας θα μοιάζει σαν να περνά μέσα στο χρόνο, σε ένα μέρος της Ασίας που μοιάζει σαν να μην υπάρχει αλλού.

Ινδία (Holi Festival)

Την άνοιξη, η Ινδία αποκτά πολλά χρώματα στο πλαίσιο του θρησκευτικού φεστιβάλ χρωμάτων Holi, όπου οι πιστοί πετούν ο ένας στον άλλον πολύχρωμη σκόνη και χρωματισμένο νερό. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στις πόλεις-ναούς Mathura και Vrindavan και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, «αγκαλιάζοντας» το πνεύμα της συγχώρεσης προς τους άλλους και προς τον εαυτό μας. Ακόμη, όμως, κι αν δεν επισκεφτείτε την Ινδία την περίοδο του φεστιβάλ, η χώρα του Ταζ Μαχάλ και του Μπόλιγουντ σας εγγυάται ένα ταξίδι διαφορετικό από τα’ άλλα. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε 10 πράγματα για την Ινδία που δεν γνωρίζατε.

Νέα Ορλεάνη (Jazz Fest)

Πουθενά στη Νέα Ορλεάνη δεν υπάρχει καλύτερη μουσική και φαγητό, από το Jazz Festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και εξιτάρει πάσης φύσεως μουσικόφιλο εκεί έξω. Από μεγάλα ονόματα μέχρι μικρές χορωδίες, το Jazz Fest (22 Απριλίου-1 Μαΐου 2016) ενθουσιάζει το κοινό του, ενώ από την εμπειρία δεν λείπει και το καλό φαγητό, με μεγάλες εκτάσεις με λεμονάδα φράουλα, καραβίδες, καβούρια, σούπες κ.ο.κ. Αν και μπορεί να χαρακτηριστεί «λαίμαργο» τόσο για το στομάχι, όσο και για τα αυτιά, το φεστιβάλ αυτό είναι ένας τρόπος να γιορτάσει ο κόσμος τις χαρές της ζωής, ξεπερνώντας τα εμπόδια.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.