tsipras-tae-678-708

Κορυφώνεται η αγωνία για μία θέση Ειρηνοδίκη, αφού περισσότερου από 1.500 υποψήφιοι υπέβαλλαν αίτηση για 196 θέσεις που προκηρύχθηκαν, προκειμένου τα δικαστήρια να αντεπεξέλθουν στο κύμα των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη χιλιάδων νοικοκυριών.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ο πίνακας των επιτυχόντων αναμένεται να αναρτηθεί το πιθανότερο αύριο Δευτέρα.  Ο διαγωνισμός ήταν μονόδρομος λόγω της …πλημμύρας των αιτήσεων αλλά και μνημονική υποχρέωση, προκειμένου να εκκαθαριστούν γρηγορότερα οι αιτήσεις των νοικοκυριών, πολλές από τις οποίες έπαιρναν δικάσιμο ακόμη και το 2025 ενώ σε κάποια Ειρηνοδικεία οι δικάσιμοι έφταναν το…2030! Αρχικά, ο αριθμός των θέσεων που είχε προκηρυχθεί ήταν 54, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και τους ρυθμούς κατάθεσης των δικογράφων για προστασία από τον νόμο Κατσέλη, ο αριθμός των Ειρηνοδικών που θα προσληφθούν έφτασε τους 196.



Αρχικά υποβλήθηκαν 1.815 αιτήσεις υποψηφιότητας νομικών,  οι οποίοι  έπρεπε να ήταν μέχρι 40 ετών,  για να συμμετάσχουν στο σχετικό διαγωνισμό.  Εγκρίθηκαν 1.794 υποψήφιοι, καθώς κάποιοι   «κόπηκαν» στα τυπικά προσόντα, ενώ γραπτές εξετάσεις έδωσαν τελικά 1572.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.