ρομαΣπίτια που μοιάζουν με κινηματογραφικές υπερπαραγωγές. Φαντασμαγορικές ντουλάπες και πολυτελής διακόσμηση.

Τους εύπορους Ρομά της Ρουμανίας επισκέφτηκε ο φωτογράφος Sébastien Cuvelier και αποτύπωσε με τον φακό τη ζωή σε κοινότητες που τα ηνία κρατούν οι γυναίκες.

Μέσα σε διάστημα δυο ετών, ο Cuvelier επισκέφτηκε τη Ρουμανία τέσσερις φορές όπου και φωτογράφισε πέντε κοινότητες Ρομά: Buzescu, Ciurea, Ivesti, Liesti, και Strehaia.

Γρήγορα του έγινε ξεκάθαρο ότι η ψυχή των κοινοτήτων ήταν οι γυναίκες. «Είδα αυτές τις γυναίκες ως την ψυχή των κοινοτήτων. Είναι αυτές που δίνουν ζωή σε αυτά τα σπίτια, που πραγματικά μοιάζουν με κινηματογραφικές υπερπαραγωγές», λέει ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη του.


Ο ίδιος συμπέρανε επίσης ότι οι αθίγγανοι είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους αλλά και απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος.

«Πολλοί Ρομά είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο που τους φέρεται το ευρύ κοινό και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για τις συγκεκριμένες κοινότητες να πουν ”υπάρχω και εγώ και αυτός είμαι”».



iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.