βαρουφακηςΠιο… ιδανικό σημείο για να εγκαινιάσει το νέο του κόμμα δεν θα μπορούσε να επιλέξει ο Γιάννης Βαρουφάκης.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όπως είναι γνωστό σε πολλούς, θα ανακοινώσει την ίδρυση ενός νέου αριστερού κόμματος, και μάλιστα στο Βερολίνο. Γνωστή ήταν επίσης και η ημερομηνία: 9 Φεβρουαρίου 2016.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο χώρος που ο κ. Βαρουφάκης θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα DIEM25 βρίσκεται απέναντι από το γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Με τον οποίο, ως γνωστόν, δεν διατηρεί και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις…

Οσο για το κόμμα που θα ιδρύσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φιλοδοξεί να βάλει τέλος στον «κατακερματισμό στην Ευρώπη». Το «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» όπως θα είναι το όνομά του, ή DIEM25 (Democracy in Europe Movement 2025), φιλοδοξεί να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική ανάμεσα στην επιστροφή στο «κουκούλι του έθνους-κράτους» και στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών».

Οπως γράφει το iefimerida.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση και στη μετάλλαξη -κατά τη γνώμη του- του πρώην κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.