kriti-telegraph-pezoporia

Η πεζοπορία στις διακοπές είναι το αντίδοτο στην πίεση της καθημερινότητας. Είτε μόνοι είτε με ομάδα τα οφέλη αυτού του είδους της γυμναστικής και εξερεύνησης ενός τόπου είναι ευεργετικά για το σώμα και το πνεύμα.

Αν είστε φίλοι της πεζοπορίας, τότε η Telegraph σας παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς για εσάς, με την Ελλάδα και την Κρήτη να αποθεώνονται.

Η διαδρομή που προτείνει η βρετανική εφημερίδα περιλαμβάνει στάσεις στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, βόλτα στο Ελαφονήσι και τα φαράγγια της Παλαιοχώρας, ένα από τα βασικά αξιοθέατα της νότιας Κρήτης.

Ελαφονήσι

«Υπάρχει η ευκαιρία να δείτε όρνια, που φωλιάζουν στις πλαγιές του όρους του Προφήτη Ηλία και την επιλογή να περάσετε μια γεμάτη μέρα χαλάρωσης στη Σούγια, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό», σημειώνει.

Μάλιστα, προτρέπει τους ταξιδιώτες να μην ξεχάσουν να επισκεφτούν τα ερείπια της Λισσού, την πόλη των Χανίων και το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, που πρόσφατα άνοιξε προς εξερεύνηση και «συναγωνίζεται το Φαράγγι της Σαμαριάς».

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης



Οι άλλοι 9 προορισμοί ιδανικοί για πεζοπορία είναι: ο ποταμός Λίγηρας στη Γαλλία, το νησί Λα Γκομέρα στα Κανάρια Νησιά, το Σεντ Εμίλιον και η Λα Ροσέλ στη Γαλλία, η Κόστα Ρίκα, η ακτή Αμάλφι στην Ιταλία, οι σουηδικές Αλπεις, πράσινη διαδρομή στη Νότια Αφρική, από το Πόρτο στη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και η Τοσκάνη.

Φαράγγι Λισσού

Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Σούγια

iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.