BARCELONA, SPAIN - MARCH 03: A logo sits illuminated outside the Motorola pavilion during the second day of the Mobile World Congress 2015 at the Fira Gran Via complex on March 3, 2015 in Barcelona, Spain. The annual Mobile World Congress hosts some of the wold's largest communication companies, with many unveiling their latest phones and wearables gadgets. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Όπως όλα δείχνουν, η Motorola, η εταιρεία που εφηύρε το κινητό τηλέφωνο και η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε το θρυλικό κινητό με «πορτάκι», θα εξαφανιστεί μέσα στο 2016.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian, τον Ιανουάριο του 2014 η Motorola, η οποία ανήκε στην πανίσχυρη κινέζικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και φορητών υπολογιστών Lenovo, εξαγοράστηκε από την Google και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το, διάσημο πλέον, Moto G, το οποίο και έδωσε νέα ώθηση στην μέχρι τότε σχετικά ξεπερασμένη φίρμα.


Με τη βοήθεια του Moto G η Motorola κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια smartphones μέσα στο τρίτο τετράμηνο του 2014 και να δει αύξηση στις μετοχές της κατά 118%.

Τώρα όμως η Lenovo ανακοίνωσε πως αποφάσισε να «σκοτώσει» την αμερικάνικη πρωτοπόρο μάρκα, κρατώντας μόνο το «Moto» από το όνομά της -μιας και αποτελεί πλέον αναγνωρίσιμο και αξιόπιστο brand name- αλλά παρέχοντας τα προϊόντα της υπό το σήμα της Lenovo.

Ο γενικός διευθυντής της Motorola, Rick Osterloh, είπε στο Cnet πως «θα καταργήσουμε σταδιακά τη Motorola και θα αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Moto».

Η νεοσύστατη σειρά της Moto θα συνοδεύεται από τη σειρά Vibe της Lenovo, ενώ μέχρι στιγμής η τύχη των μοντέλων Moto E και Moto G είναι αβέβαιη. Εκπρόσωπος της Lenovo δήλωσε: «Η Motorola Mobility εξακολουθεί να υφίσταται ως εταιρεία της Lenovo και αποτελεί την κινητήρια δύναμη τεχνολογίας και σχεδιασμού για όλα τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας μας».

Λέγεται πως, παρά την εμφάνισή του λογότυπου στις συσκευασίες των κινητών και στο επίσημο site, η εταιρεία δεν είχε χρησιμοποιήσει το brand της Motorola στα προϊόντα της από το 2013, όταν και είχε κυκλοφορήσει το Moto X.

Το κοινό είναι μέχρι στιγμής διχασμένο, με κάποιους να πιστεύουν πως η κίνηση αυτή δεν θα βοηθήσει σε τίποτα, ούτε καν την ίδια τη Lenovo, και άλλους να σχολιάζουν πως η ενοποίηση των λογοτύπων θα καλύψει ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς. Για τους περισσότερους, ωστόσο, ο αφανισμός της Motorola σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο πίσω είχε μείνει τα τελευταία χρόνια η κάποτε καινοτόμος εταιρεία.

huffingtonpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.