parousiastria-708

Την είδαμε να ανακοινώνει τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου,

ντυμένη στα ροζ από το πλατό του τηλεοπτικού δικτύου. Είναι η μόνη γυναίκα, που εμπιστεύεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν να επικοινωνήσει την προπαγάνδα του.

Το όνομα αυτής; Ρι Τσουν Χι, η οποία εμφανίστηκε με την εθνική ενδυμασία της χώρας στους τηλεοπτικούς δέκτες να θριαμβολογεί για την πρώτη δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου.

Η σχέση της με το καθεστώς μετρά χρόνια, με τον σημερινό δικτάτορα της χώρας να συνεχίζει την «παράδοση».

Στο παρελθόν την είχαν εμπιστευθεί να ανακοινώσει τον θάνατο των προηγούμενων ηγετών Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη κατά τη μετάδοση των γεγονότων.

Το 1994, με δάκρυα στα μάτια, ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, όταν έλεγε την είδηση θανάτου του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος όπως ισχυρίζεται η ίδια την έχει εκπαιδεύσει.

Η «παρουσιάστρια του λαού», σύμφωνα με το Mashable, ζει στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της χώρας, και έχει στην πλάτη της μια μακρά καριέρα δεκαετιών στα κρατικά ΜΜΕ.

Λέγεται πως η Τσουν Χι περνά τον χρόνο της καθοδηγώντας την επόμενη γενιά αναγνωστών και θεατών ειδήσεων.

Το Mashable αναφέρει πως η ενδυματολογική της επιλογή αποκάλυψε τη σημασία που δίνετε στο ζήτημα των όπλων.

«Το γεγονός ότι την έφεραν πίσω είναι σημάδι της επιθυμίας του καθεστώτος να επιστρέψει στην σκληροπυρηνική εποχή του Ψυχρού Πολέμου, στην ιδεολογία του παππού του τωρινού ηγέτη», τονίζει ο Δρ. Βίκτορ Τσα, Διευθυντής Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν.

Το 2010 της είχε ανατεθεί να καθησυχάσει τον λαό της χώρας, την ώρα που οι σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας ήταν τεταμένες. Δύο χρόνια αργότερα με ενθουσιασμό ανακοίνωσε την έναρξη ενός μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων.

Η Τσουν Χι, όπως φημολογείται, απολαμβάνει μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια και ανέσεις μεταξύ της ελίτ της πρωτεύουσας, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον φτωχό βίο των πολιτών της χώρας.

Το Mashable εξηγεί πως το μυστικό της επιτυχίας της οφείλεται σε ένα χαρακτηριστικό της, στον ήπιο τόνο της φωνής της. «Μιλάει, δεν φωνάζει στους τηλεθεατές», σημειώνει.



Ο Μάρτιν Ουίλιαμς, από την ιστοσελίδα North Korea Tech, αναφέρει πως ενώ άλλοι παρουσιαστές έρχονται και παρέρχονται, η Τσουν Χι είναι η μοναδική που παραμένει στη θέση της.

«Για κάποιο λόγο δεν έχει εγκαταλείψει το πόστο της και δεν έχει εξαφανιστεί. Αν κάτι της συμβεί, οι Βορειοκορεάτες δεν θα ξέρουν τι να κάνουν», λέει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.