sexΤα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα είναι ευτυχισμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ωστόσο, η αφοσίωση μεταξύ τους δεν αυξάνεται με τις πιο συχνές επαφές.

Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η επαφή του ζευγαριού τα βοηθά να διατηρήσουν τα επίπεδα της μεταξύ τους σύνδεσης, όμως το περισσότερο σεξ δε μεταφράζεται απαραίτητα σε πιο στενή σχέση ανάμεσα στους συντρόφους. Μάλιστα, η συχνότητα του σεξ δε συνδέεται με τα επίπεδα ευτυχίας του ζεύγους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από αμερικανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 30 χιλιάδες ζευγάρια, ως προς τη σεξουαλική τους ζωή και στο πώς αυτή είχε σε διάστημα 4 ετών. Η Άμι Μούις, επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Τορόντο εξηγεί περισσότερα: «Αν και το συχνό σεξ συνδέεται με μεγαλύτερη ευτυχία, η συχνότητα δεν διαδραματίζει αναλογικά μεγαλύτερο ρόλο από την μια φορά την εβδομάδα.

Με άλλα λόγια, η σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα κάνει το ζευγάρι ευτυχές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι περισσότερες εβδομαδιαίες επαφές αυξάνουν και την ευτυχία των εραστών. Η μελέτη της ζωής των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα έδειξε πως η διατήρηση της επαφής είναι σημαντική όμως αυτό δεν διασφαλίζεται μέσω του σεξ”.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.