monkey_708_

Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, το 2016 είναι η Χρονιά του Πιθήκου. Μία χρονιά που βοηθά στην επίτευξη των στόχων.

Ήδη μέσα στην εβδομάδα, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην Οσάκα της Ιαπωνίας, το πρόβατο Hokuro παραχώρησε τη θέση του στον Kikuchiyo, έναν πίθηκο του χιονιού, εν όψει του ερχομού του νέου έτους.



Ο πίθηκος συνδέεται συχνά με τις παραδοσιακές αντρικές ασχολίες όπως η τεχνολογία, η επιστήμη και κάθε είδους εφευρέσεις που θα βοηθηθούν σε όλους τους τομείς.
Χαρακτηριστικό της χρονιάς του πιθήκου, είναι ότι η καθημερινότητα του καθενός, μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο.
Πολλά γεγονότα, λένε οι ειδικοί, θα μας απασχολήσουν σε παγκόσμια κλίμακα, λίγα όμως από αυτά θα διαρκέσουν. Το ίδιο και τα νέα αυτή τη χρονιά, που μπορεί να είναι αλλόκοτα και εντυπωσιακά, αλλά μικρής βαρύτητας κατά την πάροδο των ετών.
Ο πίθηκος είναι το 9ο ζώδιο, το 9 θεωρείται νούμερο της χρονιάς και ο αριθμός 9 στην Κινεζική παράδοση, σχετίζεται με την εξυπνάδα και τη διανόηση.
Η έλευση του πιθήκου στην καθημερινότητα την κάνει ευνοϊκότερη σε ότι αφορά στις τέχνες.
Η επίδραση του πιθήκου είναι θετική στον τομέα της τεχνολογίας, όπου εν έτη 2016 θα εμφανιστούν εντυπωσιακές εφευρέσεις.

Σύμφωνα με μια παράδοση της Κινεζικής φιλοσοφίας, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια τυχερή χρονιά, όχι όμως και για αυτούς που ανήκουν στο ζώδιο του Πιθήκου, μιας και θα πρέπει να προσέξουν κυρίως την υγεία τους, την καριέρα αλλά και τα ερωτικά τους.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τη χρονιά του κοινού ανθρώπου, αλλά όχι του συνηθισμένου.
Με μία φράση, ανάσα σε όλους τους τομείς, έξοδος από το ‘Εγώ’ και είσοδος στον κόσμο του ‘Εμείς’.
Σύμφωνα με το Κινεζικό ημερολόγιο η χρονιά του πιθήκου αρχίζει στις 8 Φεβρουαρίου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.