marijuana kannabbi καναβηΗ Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρύβει μυστικά και να ασκεί έλξη λόγω της απομόνωσής της. Είναι μέχρι τώρα γνωστά αρκετά… περίεργα στοιχεία για τη χώρα, όπως ότι δεν έχει ιντερνετ αλλά intranet ενώ μέχρι προ διετίας, κανείς δεν είχε κινητό.

Ο Independent παρουσιάζει 11 ακόμη απίστευτα στοιχεία για τη Βόρεια Κορέα:

  1. Η Βόρεια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο στρατό σε έμψυχο δυναμικό: Ανδρες και γυναίκες, εν ενεργεία, έφεδροι και παραστρατιωτικοί, ανέρχονται σε 7,7 εκατομμύρια. Για τη σύγκριση ο στρατός των ΗΠΑ εκτιμάται σε 1,5 εκατομμύρια ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.
  2. Η μαριχουάνα είναι νόμιμη και μπορεί να την αγοράσει κάποιος ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.
  3. Το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο βρίσκεται στην ΠιονΓιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας και είναι χωρητικότητας 150.000 θέσεων.
  4. Η Βόρεια Κορέα έχει το δικό της ημερολόγιο, που ξεκινά από την ημέρα που πέθανε ο Κιμ Ιλ Σούνγκ: 15 Απριλίου 1912. Τώρα διανύει το έτος 103 και όχι το 2015.
  5. Τη δεκαετία του ’90, όλοι οι δάσκαλοι όφειλαν να μάθουν να παίζουν ακορντεόν.
  6. Λόγω έλλειψης λιπάσματος, η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιούσε ανθρώπινα κόπρανα στη γεωργία.
  7. Ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, έμαθε να περπατάει στην ηλικία των 3 ετών.
  8. Η Βόρεια Κορέα διαθέτει τρία τηλεοπτικά κανάλια. Τα δύο λειτουργούν μόνο τα Σαββατοκύριακα, και το τρίτο λειτουργεί μόνο τα απογεύματα τις καθημερινές.
  9. Εκλογές διεξάγονται κάθε 5 χρόνια, αλλά οι επιλογές περιορίζονται σε ένα μόνο υποψήφιο.
  10. Τα μπλου τζιν είναι παράνομα, καθώς αντιπροσωπεύουν την καπιταλιστική Αμερική.
  11. Οι βορειοκορεάτισσες, υποχρεούνται να επιλέξουν ανάμεσα από μόνο 28 κομμώσεις, οι άντρες μόνο μεταξύ 10. Ωστόσο, στις ανύπαντρες γυναίκες συνίσταται να επιλέγουν κοντό στιλ, αποφεύγοντας τα μακριά μαλλιά.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.